ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

 

 

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη στη Δράμα, σε δήλωσή του, ανέφερε τα εξής: «Με το βλέμμα στο μέλλον, προχωράμε δυναμικά, παραμερίζοντας μίζερες προσεγγίσεις και κακόπιστες κριτικές. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας, να δημιουργήσουμε στη Δράμα, όλα εκείνα που της στέρησαν, η αδιαφορία και η αδράνεια. Η Ν.Δ. είναι ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα. Μάχεται τον λαϊκισμό, δεν ανέχεται νοοτροπίες παλαιοκομματικές. Ας το εννοήσουν επιτέλους οι νοσταλγοί τους».

Σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο του Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου η επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζεται ως «καθοριστικής σημασίας για την πορεία των μεγάλων έργων στο νομό Δράμας».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Ο κ. Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ν.Δ. Δράμας Κωνσταντίνο Μπλούχο και στελέχη της ΝΟΔΕ, ακολουθώντας την πολιτική εξωστρέφειας της κυβέρνησης, συνάντησε εκπροσώπους φορέων του Νομού, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις απόψεις τους και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική κοινωνία.

Προωθώντας τον διάλογο με την αυτοδιοίκηση, παρακάθισε σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Δράμα, ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας καθώς και τους Δημάρχους του Νομού και άλλους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τους ενημέρωσε για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο και τους παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν στην διάθεση τους σύντομα, στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων που έχουν θέσει.

Όσο δε για το κυρίαρχο θέμα του οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, ο κ. Κεφαλογιάννης -άριστος γνώστης της υπόθεσης- επανέλαβε την δέσμευση του Πρωθυπουργού μας από βήματος ΔΕΘ τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και σημείωσε ότι οι μελέτες για τα τμήματα του έργου, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του δευτέρου τετραμήνου του 2020, οπότε και θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία έναρξης των εργασιών.

Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε όμως και για την αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου με ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας, που μπορούν να ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος έτους».