ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Α.Μ.Θ. με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

 

Ιδεώδες: ότι υπάρχει ως ιδέα και νοείται ως εκφραστής της απόλυτης, ύψιστης τελειότητας – το ιδανικό.

Έχουμε ιδεώδεις πολιτικούς; Προεκλογικά μάλιστα παρατηρείται μία μετακίνηση ατόμων της πολιτικής, που είχαν άλλα πολιτικά πιστεύω να αλλάζουν «στρατόπεδα» και να στηρίζουν άλλες παρατάξεις, πηγαίνοντας σε αυτές που φαινομενικά θα έχουν περισσότερα ποσοστά εκλογής. Τι σημαίνει αυτό; Τι συμφωνίες έχουν γίνει; Από την μια μεριά το πάθος για την εξουσία με το αζημίωτο και από την άλλη μεριά –αυτοί που τους στηρίζουν- για δικό τους όφελος.

Βλέπουμε επίσης πολιτικούς με χλίδα, που ζητούν από τον φτωχό λαό να τους ψηφίσει. Μα γιατί να το κάνει; Για να γίνουν αυτοί πλουσιότεροι, ενώ είναι αποδεδειγμένο πως δεν λύνουν τα προβλήματά του.

Άλλοι πάλι πρώην πολιτικοί κρίνουν τους νυν, λέγοντας πως ο λαός θέλει καλούς πολιτικούς με παιδεία. Αυτοί ήταν καλοί πολιτικοί; Αυτοί οι απλησίαστοι, αγέλαστοι, που νόμιζες πως ήθελαν να τους προσκυνήσεις ή να τους παρακαλέσεις!!! Όσο για την παιδεία, ο Αριστοτέλης είπε: η μόρφωση του μυαλού χωρίς την μόρφωση της καρδιάς δεν είναι καθόλου μόρφωση.

Η παιδεία φαίνεται από τα πιο απλά. Από τον τρόπο που δρα το άτομο, την συμπεριφορά του, την προσωπικότητά του, την ικανότητά του, τις ολοκληρωμένες ιδέες, τις ανεξάρτητες, στις απαιτήσεις της συλλογικής ζωής.

Είναι πρώτα απ’ όλα θέμα αποφασιστικής και ασίγαστης πάλης (Χουρμουζιάδης). Πάλης με την ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για να δυναμώσει ο αγώνας για μέτρα προστασίας του λαού και όχι βάθεμα της εργασιακής ζούγκλας, όχι παγίδα εγκλωβισμού του λαού με μάσκα «προοδευτισμού». Όχι ποσόστωση στη ζωή και τα δικαιώματά μας, αλλά ελπίδα στον κόσμο για καλύτερες μέρες. Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει στην κάλπη τους υπεύθυνους που τον οδήγησαν στην φτώχια και τα αδιέξοδα.

Ψηφίζουμε λοιπόν «Λαϊκή Συσπείρωση».