ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ημέρα εορτής της Αγίας Βαρβάρας, Πολιούχου της Δράμας.

11.00 Κεντρική σκηνή. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα «Βαρβάρα» σε όλους τους επισκέπτες της.

12.00-14.00 Κεντρική σκηνή. Clown Christmas Show: «Κάλαντα και γλυκά από τους μικρούς ζαχαροπλάστες». Αστεία, μαγικά, χορός, παντομίμες από τους κλόουν της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο».

17.30 Κεντρική σκηνή. «Οι φωνές της Δράμας». Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Δράμας, τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», παρουσιάζουν μια μικρή θεατρική παράσταση προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας.

18.00 Κεντρική σκηνή. Η Ελευθερία Ελευθερίου θα μας «Ταξιδέψει στη βροχή» μέσα από μια μουσική «Διαδρομή» που υπόσχεται να μας ξεσηκώσει.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

8.30-13.30 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά. Οι κυρίες από τα ΚΑΠΗ του νομικού προσώπου του Δήμου Δράμας, λένε παραμύθια με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, στα παιδιά που επισκέπτονται το σπιτάκι παραμυθιού.

19.00-19.30 Κεντρική σκηνή. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φτελιάς. Η παράδοση της Θράκης συναντά την «Ονειρούπολη».

20.00-20.30 Κεντρική σκηνή. Ο Σύλλογος Λημνίων Ν. Καβάλας θα παρουσιάσει χορούς της Λήμνου.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

19.30 Κεντρική σκηνή. Hip- Hop live με τον Norme και την Ιωάννα Παυλίδου.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

 

-Αίθουσα Ελευθερία, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 έως Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 18.00-21.00. «Δραμινή διασταύρωση με χρώμα». Δραμινοί ζωγράφοι εκθέτουν τα έργα τους. Έκθεση 7Δραμινών ζωγράφων. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Κυριών Δράμας, Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίων και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας Πανοράματος. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00.

-Κεντρική Είσοδος «Ονειρούπολης». Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00. Μια ακόμη πρώτη Δευτέρα του μήνα πλησιάζει και προσθέτει ένα ακόμη #holisteRUN στο δρομικό μας καλεντάρι. Μπορεί να μην είναι αγώνας, μπορεί να μην δίνουμε έπαθλα και βραβεία, μπορεί να μην έχουμε βάθρα αλλά πάντα φροντίζουμε να έχουμε δύο εύκολες κυκλικές διαδρομές 5χλμ. ή 10χλμ. για να μπορέσετε να απολαύσετε το νυχτερινό σας τρέξιμο, όποια και αν επιλέξετε. Δεκέμβρης με χαμηλές θερμοκρασίες, με «Ονειρούπολη», με γιορτές και… όπως κάθε χρόνο μέσω του #holisteRUN βοηθάμε. Φέτος μια οικογένεια, θέλει τη βοήθειά μας και συγκεκριμένα το 4ων μηνών βρέφος τους μάς έχει ανάγκη. Μετά από 2 χειρουργικές επεμβάσεις από τις πρώτες ημέρες της ζωής του, ετοιμάζεται για την 3η του. Η οικονομική ενίσχυση είναι το λιγότερο που μπορούμε να παρέχουμε. Δεν έχουμε συγκεκριμένο ποσό, βοηθάμε με όποιο ποσό μπορούμε λίγο πριν την εκκίνηση της 55ης διαδρομής μας. Δεν χρειάζεται να τρέξεις για να βοηθήσεις!

-O Πολιτιστικός Σύλλογος Art’ n Roll πραγματοποιεί το 2ο City Walks. Πρόκειται για διαφορετικές διαδρομές, περίπατοι σε σημεία ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 14.00 πρώτη διαδρομή, τόπος συνάντησης στον προαύλιο χώρο του ΙΚΑ Δράμας σε συνεργασία με την Eφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας Μακεδονικός Τάφος και Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 14.00 δεύτερη διαδρομή τόπος συνάντησης οδός Βενιζέλου. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected]

-Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00 «Ύμνοι και Κάλαντα του Δωδεκαημέρου»με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουηλ. Συμμετέχουν ο Ελληνικός Βυζαντινός Χορός «Οι Δομέστικοι» και η Παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας. Συμπράττει Μουσικό Σύνολο Λαϊκών και Παραδοσιακών Οργάνων.

-Πλατεία Αρκαδικού, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018& ώρα 18.00. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος, ο Τραπεζούντιος» διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία του Αρκαδικού.

-Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00 ο -Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης» παρουσιάζει Θεατρικό μονόπρακτο στην ποντιακή διάλεκτο από την κ. Γιούλη Γεωργιάδου, με τίτλο «Εύκαιρα και τιναμένα» και τραγούδια από τη Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Καυκάσου Καλαμαριάς «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».