Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την όλη στάση της στην Εξεταστική δείχνει διάθεση να ελέγξει την όλη διαδικασία και να συγκαλύψει την υπόθεση, τόνισε ο Βουλευτής Δραμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ΑΡΤ tv για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Εδώ έχουμε παρακολουθήσεις με την καθοδήγηση του Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης υπήγαγε την ΕΥΠ στον εαυτό του, άλλαξε τον νόμο για τα προσόντα του διοικητή, προκειμένου να διορίσει τον εκλεκτό του και όταν ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ και ζήτησε ενημέρωση για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, τροποποίησε το νόμο απαγορεύοντας την ενημέρωση. Τα στοιχεία αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε σχέδιο», συμπλήρωσε.

«Ο πολιτικός χρόνος της Κυβέρνησης λιγοστεύει. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους πολίτες. Όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης πιέζεται από τις δραματικές συνθήκες της ακρίβειας και της ανασφάλειας που κυριαρχούν στην κοινωνία, Η προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΥΖΑ θα αναλάβει να ανατάξει τη χώρα. Το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου με νέα μείωση του ορίου αυτοδυναμίας που τίθεται από στελέχη της Ν.Δ., είναι μια ομολογία ήττας», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Άφησε 37 δισ “μαξιλάρι”, κάτι που δεν έκανε άλλη Κυβέρνηση. Και πέτυχε έναν οδικό χάρτη για τη ρύθμιση του χρέους για να είναι η χώρα ασφαλής. Η έξοδος από την εποπτεία ήταν δρομολογημένη από εμάς. Η ανάπτυξη συγκρίνεται με την περσινή περίοδο σε συνθήκες πανδημίας και δεν προσφέρεται για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Δέστε τι γίνεται στη κοινωνία, με τις κακοπληρωμένες δουλειές», κατέληξε.