ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Σε δήλωσή του Θεόφιλου Ξανθόπουλου, Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Ν. Δράμας, αναφέρονται τα εξής:

Μετά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας των δικηγόρων στο Μέγαρο Μαξίμου και το αίτημά τους για άμεση στήριξη, είχαμε τονίσει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας, έχει αδιαφορήσει προκλητικά για την τύχη τους. Εμπαίζει μάλιστα ολόκληρο τον επιστημονικό κόσμο της χώρας με λογικές τύπου «σκόιλ ελικίκου» και δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ιδίως των νέων δικηγόρων αλλά και γενικά των επιστημόνων.

Η ανακοίνωσή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με την οποία ζητείται η παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο την υποκριτική στάση της Κυβέρνησης και την κοροϊδία της απέναντι στη μεσαία τάξη, που πλήττεται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Οι δικηγόροι την εγκαλούν ότι παραμένει θεατής στα προβλήματά τους καθώς ως τώρα έλαβε παντελώς ανεπαρκή μέτρα για την στήριξή τους και πως ακόμη και το έκτακτο ποσό των 400 ευρώ, χορηγήθηκε τελικά σε ένα πολύ μικρό αριθμό από το σύνολο των δικαιούχων, γεγονός που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του δικηγορικού σώματος αλλά και του συνόλου του επιστημονικού κόσμου της χώρας.

Είναι αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση οφείλει να αποδώσει στους πληττόμενους δικηγόρους το βοήθημα που δικαιούνται, το οποίο ουσιαστικά δημιουργήθηκε από τις δικές τους εισφορές και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίσουν το επαγγελματικό κύρος, τον βιοπορισμό και την αξιοπρέπεια όσων πλήττονται από την πανδημία.