«Ουδείς δικαιούται να παίζει με το τεράστιο αυτό θέμα»

 

Σε δήλωσή του, στο περιστύλιο της Βουλής, ο Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος ανέφερε

«Δέκα μέρες μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμο δικαιώματά τους.

Η αρμόδια ανακριτική αρχή δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, έτσι ώστε να δει, κι ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Τέλος, οι “παραιτηθέντες”, σε εισαγωγικά, επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν στη θέση τους με απεριόριστη πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό, ό, τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτό το τεράστιο θέμα. Η νομιμότητα στο τέλος θα επικρατήσει».

Απαντώντας στην ερώτηση «πιστεύετε ότι το ανθρώπινο λάθος οδήγησε σε αυτή την τραγωδία;», ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε: «Εφόσον η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, είμαι κατά νόμο αναρμόδιος να προσδιορίσω τι έφταιξε. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν μπορεί ένα τεράστιο ζήτημα να φορτωθεί στις πλάτες του τελευταίου τροχού της αμάξης, που είναι ο σταθμάρχης».