Αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την εγκύκλιο της Συνόδου προς τις Ιερές Μητροπόλεις με την οποία δίνουν οδηγίες για το πρόγραμμα που πρέπει να τηρήσουν τα Θεοφάνεια. Παράλληλα βλέπουμε  αυτό που ήδη γράψαμε στον ΕΞΑΨΑΛΜΟ ότι ο Μακαριώτατος θα μεταβεί εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής και θα τελέσει τον Αγιασμό των υδάτων σεμνά και ταπεινά δίχα πομπής. Πρόκειται για μια μεγάλη και θαρραλέα απόφαση του Αρχιεπισκόπου δια της οποίας ο Μακαριώτατος επισφραγίζει με αυτό τον συμβολικό τρόπο τις ημέρες αυτές που η Εκκλησία και το ποίμνιο δοκιμάστηκαν!
Μας γνωστοποιεί την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικράτειας κατά της τελευταίας ΚΥΑ και μας ενημερώνει ότι θα αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας στον οποίο θα γνωστοποιεί της διαφωνίες που υπάρχουν αλλά και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί!
Ιδού το ιστορικό σημείωμα της Συνόδου το οποίο υπογράφεται από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πρόεδρο της ΔΙΣ κ. Ιερώνυμο τονΒ ´ και τους 12 Συνοδικούς Ιεράρχες οι οποίοι με αυτή την γενναία απόφαση  έγραψαν μια χρυσή σελίδα στην εκκλησιαστική ιστορία μας.