Σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου 2023, η κ. Εύη Αθανασιάδου επανεκλέχτηκε Πρόεδρος, λαμβάνοντας μάλιστα το σύνολο των ψήφων των παρόντων μελών του Συμβουλίου. Έτσι η κ. Αθανασιάδου, εκλεγμένη με την παράταξη «Πόλη και Ζωή», συνεχίζει στη θέση της Προέδρου της Κοινότητας Δράμας, την οποία άλλωστε κατέχει από την αρχή της τρέχουσας θητείας.

Η διαδικασία των εκλογών σε Συμβούλια Κοινοτήτων προέκυψε μετά από τη ψήφιση νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023. Σε αυτόν, πέρα από τις αλλαγές για την επόμενη δημοτική περίοδο, αναφέρονταν για την τρέχουσα θητεία πως θα έπρεπε να υπάρξει διαδικασία εκλογής Προέδρου σε όσα συμβούλια Κοινοτήτων, με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων, στις εκλογές του 2019 δεν υπήρξε συνδυασμός που έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση προήλθε μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης των Προέδρων των Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων με ορισμό του συμβούλου του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είχαν θεσμοθετηθεί επί Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και είχαν συνδεθεί με την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ. Ειδικά για τις Κοινότητες προβλέπονταν πως ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος Σύμβουλος του συνδυασμού με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων ορίζονταν Πρόεδρος της Κοινότητας, χωρίς τη διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας από τα μέλη του Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αθανασιάδου δεν είχε αντίπαλο στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής, καθώς τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας, προερχόμενα από τον κατά δεύτερο σειρά συνδυασμό, την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», δεν άσκησαν το δικαίωμα που τους δίνονταν από τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο. Εξάλλου, το κλίμα στο Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας, μεταξύ των μελών του, είναι εξαιρετικό και σχεδόν για όλα τα θέματα υπάρχει κοινή γραμμή.

Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και στην Κοινότητα Σιδηρονέρου, όπου νέος Πρόεδρος αναδείχθηκε ομόφωνα ο κ. Στάθης Τσακιρίδης. Είχε προηγηθεί η παραίτηση από τη θέση του Προέδρου του κ. Δημήτρη Γραμματικού.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος συνεχάρη τόσο την κ. Αθανασιάδου όσο και τον κ. Τσακιρίδη για την εκλογή τους.