Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στις 6.00 τα απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ελληνικόν Φροντιστήριον Τραπεζούντος», δίπλα στο Επισκοπείο, η Εορτή των Γραμμάτων, με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας.

Η εκδήλωση άνοιξε με εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής των αγίων Τριών Ιεραρχών πού έψαλε η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας υπό την διεύθυνση του Άρχοντος υμνωδού και καθηγητού του Μουσικού Σχολείου κ. Κωνσταντίνου Παυλίδη.

Στη συνέχεια μαθήτριες απήγγειλαν δύο ποιήματα αφιερωμένα στους Τρεις Ιεράρχες και στον κόπο του δασκάλου.

Ακολούθησε η ομιλία του φιλολόγου και επιτίμου Λυκειάρχη κ. Κωνσταντίνου Δάλκου, που ανέπτυξε το θέμα: «Σκέψεις για τα προβλήματα της παιδείας μας με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών».

Στη σκηνή ανέβηκε πάλι η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση του Άρχοντος μαΐστορος και καθηγητού του Μουσικού Σχολείου κ. Νικολάου Στεφανάκη.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος έκλεισε την εκδήλωση μιλώντας επίκαιρα για την Παιδεία και τους Τρεις Ιεράρχες και βράβευσε συνταξιούχους εκπαιδευτικούς και αριστούχους μαθητές.

Οι βραβευθέντες για την προσφορά τους στα εκπαιδευτικά πράγματα της μαρτυρικής επαρχίας μας είναι:

-ο αξιότιμος κ. Βασίλειος Γ. Χατζηθεοδωρίδης, διδάσκαλος,

-ο αξιότιμος κ. Αθανάσιος Ν. Τουκμακτσής, διδάσκαλος,

-η ερίτιμος κ. Θεοδώρα Χ. Κωνσταντινίδου, διδασκάλισσα και

-η ερίτιμος κ. Δέσποινα Τσεγγελίδου, καθηγήτρια Θεολόγος.