Τη διάθεση δύο οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου ανακοίνωσε η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Έλενα Σώκου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Κ. Νευροκόπι, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024.

Η κ. Σώκου, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και τον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου κ. Λευτέρη Ταμπουρίδη, επισκέφτηκε αρχικά το Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια το ΚΑΠΗ, όπου παρέμεινε αρκετή ώρα συνομιλώντας και συμμετέχοντας στις δραστηριότητες των μελών του. Η κ. Σώκου επισκέφτηκε και τη Δομή Σίτισης, όπου εξέφρασε τον θαυμασμό της για την παροχή καθημερινού φαγητού σε 270 δικαιούμενους.

Ακολούθησε επίσκεψη στο υπό ανέγερση σχολείο του Δήμου και στη συνέχεια συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τέθηκαν στην κ. Σώκου θέματα σχετικά με την καθημερινότητα και κυρίως με την ανάπτυξη του τόπου όπως η βελτίωση αγροτικής οδού στο αγρόκτημα Κάτω Νευροκοπίου, η τμηματική αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Κάτω Νευροκοπίου και η κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης με την αντικατάσταση των αμιαντοτσιμεντοσωλήνων των οικισμών Καταφύτου, Βαθυτόπου, Δασωτού και Κάτω Νευροκοπίου.

Ακολούθως η κ. Σώκου, συνοδεία του Βουλευτή κ. Κυριαζίδη και του Δημάρχου κ. Ταμπουρίδη, επισκέφθηκε τον συνοριακό σταθμό της Εξοχής, όπου άκουσε τα προβλήματα των αστυνομικών και των τελωνειακών υπαλλήλων.

Έπειτα η κ. Σώκου επισκέφθηκε το φράγμα των Λευκογείων, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της ξηρασίας και τις συνέπειές της στην αγροτική παραγωγή. Από τον Δήμαρχο κ. Ταμπουρίδη τονίστηκε η ανάγκη για την κατασκευή ενός νέου φράγματος στο Καρβουνόρεμα, το οποίο εκτιμάται ότι θα συγκρατήσει περίπου 3-4 εκ. κυβικά νερού για ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής.