Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 22 Νοέμβρη οι προγραμματισμένες από την Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κ.Κ.Ε. συναντήσεις αντιπροσωπείας του Κόμματος, με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με σωματεία και εργαζόμενους του Νομού.

Συγκεκριμένα, συναντήσεις έγιναν με μέλη των Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και στους ΟΤΑ, καθώς και με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δράμας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Από τη συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους των συλλόγων εκφράστηκε έντονα η ανησυχία για την επόμενη μέρα για πολλές από τις υπηρεσίες τόσο των Δήμων όσο και των Περιφερειών που, με όχημα την υποστελέχωση, οδηγούνται, μέσω της απαξίωσής τους, στο να περάσουν σε ιδιώτες. Η κινητικότητα που αποκρύπτει τα κενά, το φόρτωμα όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων σε όλο και λιγότερους εργαζόμενους, η εντατικοποίηση της δουλειάς, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που δεν δίνεται σε μια σειρά εργαζόμενους, που δουλεύουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, οι ανύπαρκτοι για πολλά χρόνια μόνιμοι διορισμοί, οι θέσεις εργασίας με προγράμματα, που όλο και πληθαίνουν, οι καθηλωμένοι μισθοί και πολλά επιμέρους προβλήματα αναδείχτηκαν μέσα από τη συζήτηση.

Από την πλευρά των στελεχών του Κ.Κ.Ε. εκφράστηκε η πάγια θέση του Κ.Κ.Ε. για την ανάγκη να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες του λαού μας και να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Επισημάνθηκε πως τα προβλήματα είναι κοινά και, όσο κι αν διαφοροποιούνται ανά κλάδο, έχουν κοινή αιτία. Απέναντι σ’ αυτήν την αιτία, την εξυπηρέτηση, δηλαδή, των ιδιωτικών συμφερόντων και τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από το «επιτελικό κράτος» το Κ.Κ.Ε. καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση, κάθε εργαζόμενο.

Ο Διονύσης Κλάδης έφερε παραδείγματα από χώρους δουλειάς, που με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι και την αλληλεγγύη κατάφεραν ν’ αποσπάσουν κατακτήσεις. Επισήμανε τους κινδύνους που κρύβει η εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας, ειδικά και με τη χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αναφερόμενος στην απεργία της 9ης Νοέμβρη αλλά και στις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη, κατέληξε πως αυτός είναι ο δρόμος που οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι στα σωματεία τους με όπλο την αλληλεγγύη, έχουν να βαδίσουν για ν’ αντιμετωπιστούν η ακρίβεια, οι αυξήσεις στα καύσιμα και την ενέργεια, οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις, για να βάλουν φρένο στα σχέδια όσων μας έχουν ετοιμάσει τον «δύσκολο χειμώνα». Σ’ αυτόν τον δρόμο, είπε, μπορούμε να συμπορευτούμε στο κίνημα χωρίς καμιά αναμονή για «σωτήρες». Το πρόγραμμα της επόμενης μέρας όλων των άλλων κομμάτων υπακούει στο Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο Υπερμνημόνιο, που είναι νέος βραχνάς και για το λαό μας, γι’ αυτό η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη συμπόρευση με το Κ.Κ.Ε. και στην κάλπη.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δράμας, εκφράστηκε η αγωνία τους για την έλλειψη εδώ και δυο χρόνια περίπου ψυχιάτρου (!) από το Κέντρο. Εδώ δεν χωράνε σχόλια! Οι ελλείψεις και στις άλλες ειδικότητες δυσκολεύουν το έργο τους ακόμα περισσότερο. Σε μια περίοδο, μετά την καραντίνα, που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για στήριξη της ψυχικής υγείας χιλιάδων ανθρώπων, στη Δράμα η μόνη δομή που υπάρχει, είναι υποστελεχωμένη και μάλιστα, χωρίς ψυχίατρο. Επίσης άμεσα πρέπει να ελεγχτεί η κατάσταση του κτιρίου, που στεγάζει τη δομή και να παρθούν τ’ απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών.

Η αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. δεσμεύτηκε να αναδείξει το πρόβλημα και στη Βουλή, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι τέτοια προβλήματα , που αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους, να συσπειρώνουν σωματεία και φορείς στο δρόμο της διεκδίκησης και στην απαίτηση της λύσης τους, γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό σε συμπόρευση με το Κ.Κ.Ε. στον δρόμο για την ανατροπή. Το Κ.Κ.Ε. εμπιστεύεται τον λαό μας, την αστείρευτη δύναμή του και σ’ αυτόν τον δρόμο τον καλεί.