Όπως είναι γνωστό την προσεχή Τρίτη, 16 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο 62ος γύρος διερευνητικών επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Στη σχετική, λιτή, ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονταν τα εξής: «Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021».

Η συνάντηση της Αθήνας έρχεται ως συνέχεια των επαφών που είχαν προηγηθεί τον περασμένο Ιανουάριο στην Τουρκία (61ος γύρος επαφών), σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον προηγούμενο γύρο των διερευνητικών επαφών.

Στιγμιότυπο από τις διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη. Από αριστερά η ελληνική αντιπροσωπεία: στο μέσον ο Πρέσβης Παύλος Αποστολίδης πλαισιωμένος από τον Αλέξανδρο Κουγιού και Ιφιγένεια Καναρά. Δεξιά η τουρκική αντιπροσωπεία: Μπαρίς Καλκαβιάν, Ιμπραήλ Καλίν, Σεντάτ Ονάλ και Τσαγατάι Ερτσίγες.

 

Αυτό που δεν είναι ίσως γνωστό, είναι όμως το γεγονός ότι στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει και η Δραμινή στην καταγωγή κ. Ιφιγένεια Καναρά, Διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Πρέσβης ε.τ. κ. Παύλος Αποστολίδης, ενώ εκτός από την κ. Καναρά, συμμετέχει ακόμη και ο Πρέσβης κ. Αλέξανδρος Κουγιού, Διευθυντής Πολιτιστικών, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η κ. Καναρά, ένα άξιο τέκνο της Δραμινής γης, κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει με επιτυχία, μεταξύ άλλων θέσεων, ως Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη και εν συνεχεία στην ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα.