ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη δέουσα κατάνυξη γιορτάστηκε φέτος στη Δράμα η εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας. Ο εορτασμός διεξήχθη σύμφωνα με τα κρατούντα υγειονομικά δεδομένα. Εγκαίρως η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μετά από πολλή περίσκεψη, ανακοίνωσε πως δεν θα τελεστεί η καθιερωμένη λιτανεία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την παραμονή της εορτής της Αγ. Βαρβάρας, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, το πρωί, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εἰσοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε, ανέγνωσε ευχές εις την μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα για την κατάπαυση των λοιμωδών νόσων και ομίλησε επίκαιρα.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Στρατόπεδο «Φωστηρίδη», στη Μονάδα του Πυροβολικού, που γιορτάζει την προστατιδά του Αγία Βαρβάρα και εψάλη δοξολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας, στην ομώνυμη περιοχή της πόλης, παρέμεινε ανοικτός για προσκύνημα από τους πιστούς τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, αλλά δεν τελέστηκαν ιερές ακολουθίες λόγω στενότητας του Ναού.