Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 493.000 ΕΥΡΩ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Συνέντευξη τύπου για δύο πρόσφατες εντάξεις, συνολικού προϋπολογισμού 493.000 ευρώ, του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» παραχώρησε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα ο Δήμος θα χρηματοδοτηθεί με ποσό 232.950,12 ευρώ για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών και με ποσό 260.000 ευρώ για την προμήθεια για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Δήμος Δράμας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ που περιλαμβάνει την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, προϋπολογισμού 232.950,12 ευρώ και την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Δήμου μας, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές θα συμβάλλουν κατά το μέγιστο στην αναβάθμιση των περιοχών και θα αποτελέσουν σημεία ξεκούρασης και αναψυχής για τα παιδιά, τους μεγάλους, τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες κάθε ηλικίας. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν σχεδιασθεί και μελετηθεί με βάση τις απαιτήσεις ασφαλείας που προβλέπονται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Επιπλέον με την προμήθεια των μηχανημάτων έργου και του συνοδευτικού εξοπλισμού, ο Δήμος Δράμας θα ενδυναμώσει τις τεχνικές υποδομές του, θα βελτιώσει τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και θα εξοικονομήσει οικονομικούς πόρους. Αναλυτικότερα ο Δήμος Δράμας μισθώνει ανατρεπόμενα φορτηγά και εκσκαφείς – φορτωτές, δαπανώντας κατά μέσο όρο 70.000 ευρώ το έτος. Με την προμήθεια των νέων μηχανημάτων στον Δήμο μας υπολογίζεται ότι θα υπάρξει μείωση των συγκεκριμένων εξόδων κατά 50% περίπου.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η Δημοτική μας Αρχή υλοποιεί προγράμματα που εκσυγχρονίζουν τη Δράμα και συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Η Δράμα προοδεύει, εξελίσσεται, αναπτύσσεται και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε καθοριστικά σε αυτό το γεγονός».

Σε πρόσφατη συνέντευξή τύπου ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης ανέφερε ότι το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», μετά τις προσκλήσεις για παιδικές χαρές, μηχανήματα έργου και αύλειους χώρους σχολείων, συνεχίζεται με πρόσκληση για έργα αγροτικής οδοποιίας. Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν» για το αν υπάρχει μελετητική ωριμότητα από πλευράς Δήμου, ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Ήδη μπήκαμε στην πρώτη αγροτική οδοποιία με 500.000 ευρώ. Έχουμε τις εγκρίσεις και ετοιμάζουμε τα τεύχη δημοπράτησης σε αυτή την πρόσκληση, στην οποία καταθέσαμε από τους πρώτους και έχουμε πάρει την έγκριση. Άρα οι υπηρεσίες μας είναι πανέτοιμες».

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο κ. Καραγιαννίδης είχε αναφέρει πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει διαφορετικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως «όσοι Δήμαρχοι ήταν έτοιμοι και κατέθεσαν προτάσεις, χρηματοδοτήθηκαν στο 100% των προτάσεων που κατέθεσαν», ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή κομματικής προέλευσης. Σχολιάζοντας αυτές τις αναφορές, μετά από σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν», ο κ. Μαμσάκος σημείωσε: «Επειδή ασχολούμαι με τα κοινά εδώ και περίπου 20 χρόνια, υπήρχαν περίοδοι με προηγούμενες Κυβερνήσεις, στις οποίες και οι χρηματοδοτήσεις ήταν περισσότερες και τα προγράμματα τρέχανε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο “ΦιλόΔημος” και προγράμματα τα οποία τρέχουν και βγάζει αυτή η Κυβερνητική, που θεωρητικά όσοι είναι έτοιμοι από θέμα μελετών και ωρίμανσης παίρνουν τις χρηματοδοτήσεις. Κι εδώ στο Δήμο έχουμε αποδείξει ότι, με τη βοήθεια και με τη στήριξη των υπηρεσιών μας, όποιο πρόγραμμα βγαίνει το αξιοποιούμε και χρηματοδοτούμε τις κάθε μας δράσεις».