Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΑΡ

 

 

  • «Εύγε στους εκάστοτε δημοτικούς μας άρχοντες που προασπίζουν το δημόσιο χρήμα!»

 

 

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ αναφέρονται τα εξής:

Όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά σε εποχές βαθιάς κρίσης οι άνθρωποι στρέφονται στον πολιτισμό, στο βιβλίο, στο θέατρο.

Σε αυτή τη μικρή επαρχιακή μας πόλη τη Δράμα, δεν διαθέτουμε βέβαια θεατρικές σκηνές. Κι ας έχουν τέτοιες όλες οι άλλες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θεατρικές ομάδες της πρωτεύουσας ή άλλων πόλεων περνάνε που και που για να μας παρουσιάσουν ορισμένα θεατρικά έργα.

Εδώ και χρόνια όμως μας προέκυψαν ντόπιες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Συμπολίτες μας που αντί να σκοτώνουν την ώρα τους στα καφέ και τις ταβέρνες, περνάνε ατέλειωτες ώρες σε κουραστικές πρόβες. Πρόβες που γίνονται όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Χώρους δίχως την αναγκαία υποδομή και τα χρειώδη. Δίχως θέρμανση ενίοτε.

Για να ανεβάσουν και συνήθως με καταπληκτική επιτυχία εξαιρετικά θεατρικά έργα. Παραστάσεις που παίζονται επί πολλές ημέρες και παρακολουθούνται από πάμπολλους συμπολίτες μας.

Θα νόμιζε κανείς ότι ο Δήμος Δράμας, θα διευκόλυνε μια τέτοια πολιτιστική έξαρση και δημιουργία. Ότι οι Δημοτικές Αρχές που περνούν από αυτή την πόλη σχεδίασαν και προγραμμάτισαν μια θεατρική σκηνή. Πως είναι απλά θέμα χρόνου.

Όμως όχι. Μέχρι και σήμερα οι τοπικοί μας άρχοντες περί άλλα τυρβάζουν.

Και η σημερινή Δημοτική Αρχή και αυτή αντάξια της συγκυρίας και των δύσκολων στιγμών που βιώνουμε, δεν υπέκυψε σε τέτοιους λαϊκίστικους πειρασμούς. Δεν προχώρησε ένα τέτοιο έργο «βιτρίνας»!

Όχι που θα περίμενε κανείς ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα υπεράσπιζε τα συμφέροντα των Δημοτών. Ότι θα σπαταλούσε αφειδώς το δημόσιο χρήμα για να απολαμβάνουν οι Δραμινοί «άρτο και θεάματα», ενώ ο κοσμάκης υποφέρει από την ανέχεια…

Εύγε και πάλι εύγε στους Δημοτικούς μας άρχοντες!

Ας ελπίσουμε πως δεν θα βρεθεί τα επόμενα χρόνια κανείς ιδιώτης για να ανεγείρει στην πόλη μας Δημοτική Σκηνή.

Που δεν θα την θα παραχωρεί δωρεάν στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης μας για τις πρόβες και για τις παραστάσεις τους.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα τολμήσει κανείς ιδιώτης να προσβάλλει έτσι ιταμά την πόλη μας.

Την πόλη που τόσο αγαπάμε και πονάμε!

 

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ