ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ Χ. ΖΙΩΓΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΚΑΟΔ

 

Σεμινάριο για την επικοινωνία, τη διαχείριση και τη διοίκηση του ανθρώπινου παράγοντα, με ομιλητή τον επικοινωνιολόγο και σύμβουλο επιχειρήσεων κ. Χαράλαμπο Ζιώγα, διοργάνωσε η ομάδα μπάσκετ του ΚΑΟΔ, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Κραχτίδης».

Μέλη του προπονητικού επιτελείου, στελέχη και μέλη της διοίκησης του ΚΑΟΔ, αλλά και άλλων ομάδων της πόλης, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εισήγηση του κ. Ζιώγα, ο οποίος, μέσα από την επικοινωνία του με το ακροατήριο, παρείχε γνώσεις για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνεται για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα. Μάλιστα, τα όσα ανέφερε ο κ. Ζιώγας έχουν εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας και όχι μόνο αποκλειστικά στον αθλητισμό, καθώς όπως επεσήμανε στην αρχή της εισήγησής του όλες οι εργασίες έχουν ομοιότητα που αγγίζει το 100%.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζιώγας επεσήμανε πως το σεμινάριο «αφορά τη διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα και κυρίως όλα όσα οφείλουμε να ξέρουμε για να κάνουμε τους ανθρώπους να δίνουν όχι μόνο το 10% ή το 15% του εαυτού τους, αλλά το 110%». Ειδικά για τον αθλητισμό, ο κ. Ζιώγας ανέφερε πως η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού «δεν είναι απλά σημαντική. Είναι μια προϋπόθεση, η οποία καθορίζει τόσο τις ατομικές επιδόσεις, όσο και τις ομαδικές επιδόσεις των ανθρώπων. Η σωστή διαχείρισή τους, η επιβράβευση, η ικανότητα να τους ακούμε…». Όπως είπε ο κ. Ζιώγας, «σπάνια τα στελέχη του αθλητισμού δίνουν έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Συνήθως τραβούν την προσοχή μας και μας έλκουν πράγματα που είναι ορατά, που είναι μετρήσιμα, που είναι υλικά, ενώ η διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα, η επικοινωνία, η ψυχολογία της συμπεριφοράς, είναι πράγματα άυλα. Είναι αόρατα. Είναι μη μετρήσιμα κι ωστόσο είναι πιο σημαντικά από τα υλικά». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Ζιώγας ανέφερε πως στον συγκεκριμένο τομέα «στην Ελλάδα είμαστε σε μια προεμβρυακή κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ κ. Άκης Γρηγοριάδης, σχετικά με τη διοργάνωση του σεμιναρίου, ανέφερε: «Ο ΚΑΟΔ είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, που θεωρητικά είναι από αυτές τις ομάδες οι οποίες ξέρουν να διαχειρίζονται αυτά τα πράγματα. Όμως οι εποχές αλλάζουν σίγουρα και πάρα πολύ γρήγορα. Αισθανθήκαμε την ανάγκη να κάνουμε αυτό το σεμινάριο με τον κ. Ζιώγα, για να μας βοηθήσει να αλλάξουμε κάποια πράγματα γενικότερα στο μπάσκετ. Να μεγαλώσουμε την πίτα του μπάσκετ στον κόσμο και να είμαστε στο δρόμο που θέλει να ανοίξει ο καινούργιος Πρόεδρος της ΕΟΚ, ο κ. Λιόλιος, ο οποίος έτσι κάπως σύγχρονα φαντάζεται το μπάσκετ και τον αθλητισμό στην Ελλάδα».