ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Μέσα στον Φεβρουάριο ήρθε στη Βουλή για ψήφισμα νόμος για την εθνική πρόσβαση των αναπήρων. Δηλαδή το Υπουργείο Επικρατείας με αλλαγές για τη λειτουργία και τις δομές και υπηρεσίες υγείας, ψηφιακό περιβάλλον και σύγχρονης τεχνολογίας για τα ΑμεΑ.

Βλέπουμε λοιπόν τον Γεραπετρίτη, Βουλευτή και Υπουργό Επικρατείας της Ν.Δ., να δείχνει υποκριτικά ενδιαφέρον στα ΑμεΑ αφού πετσοκόβονται τα επιδόματά τους. Η απανθρωπιά στο άπειρο! (Θ. Παφίλης)

Ποια η πραγματική αποστολή όλων αυτών των λειτουργιών αφού δεν δίνονται δωρεάν βοηθήματα για τη διαβίωση των ΑμεΑ; Και για την απόκτηση όλων αυτών των τεχνολογιών θα γίνει από αγορά των επιχειρηματικών ομίλων! Βλέπουν δηλαδή η Ε.Ε. και η Κυβέρνηση τα ΑμεΑ ως κερδοφόρα αγορά! Διότι στα 100 εκ. αναπήρων όταν θα μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες και προϊόντα, ποντάρουν στο κέδρος. Οπότε η Κυβέρνηση καλλιεργεί κάλπικες προσδοκίες (Γ. Λαμπρούλης, Κ.Κ.Ε.).

ΑμεΑ άνεργοι 90%, αν υπάρχουν ικανοί προς εργασία δεν αξιοποιούνται. Όσο για τα συμβούλιά τους, μπορούν να αλλάζουν από την εκάστοτε Κυβέρνηση κατά το πώς την συμφέρει!

Η Ν.Δ. με τον Μ. Κονσόλα, Βουλευτή Δωδεκανήσου, παραδέχτηκε πως μόνο 19% των ΑμεΑ έχουν πρόσβαση στους δρόμους και το 80% των σχολείων δεν έχουν δομές πρόσβασης. Άλλωστε για την Επιτροπή βιοηθική, τεχνοηθική χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό που για την Κυβέρνηση είναι κόστος.

Έτσι στη Βουλή καταψήφισαν το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ (ενώ η Φωτίου θόλωσε τα νερά), Κ.Κ.Ε., ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση ψήφισε παρών.

Πάντως το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με όλες τις ατέλειές του και τη μη εφαρμογή του σίγουρα.

Οπότε ΑμεΑ σκεφτείτε ποιο κόμμα σάς αντιπροσωπεύει (όχι πολυεθνικές, όχι μονοπώλια, όχι κεφάλαιο) και νοιάζεται για τα προβλήματά σας. Οι εκλογές είναι κοντά…