Με λαμπρότητα έγινε στη Δράμα η αλλαγή της χρονιάς και η υποδοχή του 2019. Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στο τέλος εψάλη η δοξολογία για την έναρξη της νέας χρονιάς, ενώ ο Μητροπολίτης Δράμας ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.

Στη συνέχεια, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, τον Βουλευτή κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, την πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία του Νομού, ανταλλάσσοντας ευχές για μία καλή και δημιουργική χρονιά, μέσασε ένα ελπιδοφόρο εορταστικό κλίμα.

Επιθυμία όλων ήταν, μέσα από την κοινή προσπάθεια, η αντιμετώπιση και η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και κυρίως, η αντιστροφή των φαινομένων της υψηλής ανεργίας και της φυγής του ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό, που μαστίζουν το Νομό μας.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, το φλουρί, σύμβολο καλοτυχίας, έπεσε στον κ. Στέλιο Μελισσινό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πατακάκης ευχήθηκε: «Το 2019 ας είναι η απαρχή για μία πορεία ανάπτυξης, ευημερίας, δημιουργίας για τον τόπο. Το νέο έτος να φέρει υγεία, χαρά, αγάπη, ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!».