Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ

 

Επισκέψεις σε πολίτες και αγρότες που είχαν ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Δράμα, τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο κ. Μπλούχος ανέφερε τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ως το ξημέρωμα της Τετάρτης 17/6/2020 ο τόπος μας υπέστη τεράστια καταστροφή από τη μανιασμένη βροχή, το χαλάζι και τον αέρα. Η πόλη της Δράμας είναι σε εμπερίστατη κατάσταση, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία του Δήμου Δράμας να εργάζονται πυρετωδώς για να βοηθήσουν τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά πολλές καλλιέργειες. Ο τόπος μας, ο οποίος οικονομικά είναι κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικός, από μετρά πληγές και μαζεύει κυριολεκτικά τα κομμάτια του.

H Κυβέρνησή μας είναι κοντά στον αναγκεμένο συμπολίτη. Αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε περισσότερη οχύρωση τόσο στα πολεοδομικά μας συγκροτήματα σε επίπεδο υποδομών όσο και στις αγροτικές περιοχές. Αντιλαμβάνεται επίσης ότι ο άνθρωπος της αγροτιάς χρειάζεται την κρατική στοργή και φροντίδα πάνω στις καλλιέργειές του. Ήδη κινείται άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση και προς την εξυγίανση του ΕΛΓΑ, με στόχο την απάλυνση των αγροτικών πληγών».