ΔΗΜΟΣ K. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά o Δήμος Κ. Νευροκοπίου σας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε το έργο Rural Broadband με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στον Δήμο μας και ήδη 12 απομακρυσμένοι οικισμοί μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες ως και 50Mbps.

Ειδικότερα ο όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε πριν από 2 χρόνια, στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ έργου Rural Broadband – Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας» την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.

Ευελπιστούμε τα οφέλη του έργου να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές του Δήμου μας.

Αναλυτικότερα, οι παρακάτω 12 οικισμοί έχουν πλέον πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps:

 1. Αχλαδιά
 2. Βαθύτοπος
 3. Γρανίτης
 4. Μικροκλεισούρα
 5. Εξοχή
 6. Δασωτό
 7. Κάτω Βροντού
 8. Μικροκλεισούρα
 9. Οχυρό

10.Παγονέρι

 1. Ποταμοί
 2. Χρυσοκέφαλο

Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής.