ΣΤΟ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ ΚΥΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

 

Το τριήμερο 28/29/30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν από τον Περιβαλλοντικό Φιλαθλητικό Σύλλογο «ΠΕΡΙ.ΦΙ.ΣΥ.» οι καθιερωμένες «Γιορτές του Δάσους» που λαμβάνουν χώρα στο πανέμορφο πευκόδασος Κυργίων Δράμας.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εκδηλώσεων, με την μοναδική της φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου, τον Αρμένιο δεξιοτέχνη στο ούτι Χαίκ Γιαζιτζιάν (Haig Yazdjian) και τον Σωτήρη Μπαλλά (είσοδος 10 €).

Το Σάββατο 29 Ιουνίου την σκηνή θα μοιραστούν η καταπληκτική Σαββέρια Μαργιολά και ένα νεανικό συγκρότημα από τις Σέρρες η «Γης Μαδιάμ» (είσοδος ελεύθερη).

Την Κυριακή 30 Ιουνίου η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, οπού θα απολαύσουν καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, αλλά και μια ιδιαίτερη παράσταση χορού από τους μαθητές της σχολής χορού «Audition» Μαρίας Παπαδοπούλου (είσοδος ελεύθερη).

Ακόμη όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν δράσεις για παιδιά όπως παραμύθια στο δάσος, κατασκευές και χειροτεχνίες, ιππασία, τοξοβολία ομιλίες ευαισθητοποίησης κ.α.

Τέλος την Κυριακή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι Ορεινοί Αγώνες Κυργίων «trail kirgia – Βάσω Εγγονοπούλου»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – TRAIL KYRGIA Βάσω Εγγονοπούλου 2019

Αγώνας ΜΤΒ:

09.45 ΜΤΒ 2,5 χλμ. παιδιών (έως έτος 2006)

10.15 ΜΤΒ 21 χλμ. (3 γύρους)

10.15 ΜΤΒ «Διασκέδαση – Fun» 6.5χλμ.

Αγώνας Δρόμου:

18.00 Αγώνας δρόμου 1,2 χλμ παιδιών (έως έτος 2006)

18.30 Αγώνας δρόμου 11,5χλμ.

18.30 Αγώνας δρόμου «Διασκέδαση – Fun» 5,5 χλμ. (ένας γύρος)

Παράλληλα όλο το τριήμερο των «Γιορτών» θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των εκδηλώσεων η «1η Οικογιορτή Δράμας». Πρόκειται για μια γιορτή οπού θα συμμετέχουν εκθέτες με παραδοσιακά προϊόντα, βιοκαλλιεργειτές, μεταποιητές, μελισσοκόμοι, οικοτεχνίτες κ.α.. Ακόμη στα πλαίσια της Οικογιορτής θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με διάφορα θέματα σχετικά με τα βότανα, το μέλι, το τυρί και αλλά.