Τo πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος – Ερευνώνται ο ρόλος των δύο στενών συνεργατών του Γιώργου Τράγκα, καθώς και το σύνολο της περιουσίας της συζύγου του Μαρίας Καρρά

Σύμφωνα με τα νεότερα οικονομικά δεδομένα, η αμύθητη περιουσία του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις που την έφεραν στα 100 εκατ. ευρώ και πλησιάζει στα 140 εκατ., αφού μόνο η αξία των ράβδων χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε στο εξωτερικό ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή διευρύνεται ο κύκλος των προσώπων των οποίων η περιουσία δεσμεύτηκε από την Οικονομική Εισαγγελία, αλλά και ο κατάλογος των εμπλεκόμενων προσώπων που συνέβαλαν στην αύξηση της περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου.

Το άκρως αποκαλυπτικό πόρισμα των περίπου 60 σελίδων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), με το οποίο δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών (και καταθέσεων) του εκλιπόντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, φτάνοντας στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Σε μια πρώτη ανάγνωση του πορίσματος της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, προκύπτει ότι στο όνομα του Γιώργου Τράγκα, αλλά και σε εκείνο της Μαρίας Καρρά βρέθηκαν υπερπολυτελή ακίνητα σε περιοχές-φιλέτα τόσο του εξωτερικού όσο και της Ελλάδας, καταθέσεις και θυρίδες σε τράπεζες, ράβδοι χρυσού, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα κ.λπ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού βρέθηκαν ράβδοι χρυσού αγνώστου προελεύσεως και χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τη νομιμότητα απόκτησής τους.

Η αξία αυτών των ράβδων χρυσού, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα, τα οποία άλλα είναι μόνο στο όνομα του εκλιπόντος και άλλα στον ίδιο και τη σύζυγό του, είναι τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ, δύο στην Πολιτεία (σχεδόν κολλητά τα δύο αυτά ακίνητα, όπου στο ένα έμενε μαζί με την κυρία Καρρά όταν βρίσκονταν στην Ελλάδα και στο άλλο διαμένουν η πρώην σύζυγός του και ο γιος τους Γιάννης Τράγκας) και δύο στη Μύκονο.

 

Πηγή: newmoney.gr