Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε. βρέθηκε το Σάββατο 23 Ιούλη στο Κ.Υ. Νευροκοπίου στο πλευρό κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας επικεντρώνοντας στην απουσία πληρώματος ασθενοφόρου, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και τη δικαιολογημένη οργή των κατοίκων.

Το Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου, που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του ακριτικού Δήμου, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. Μάλιστα την ιδιαίτερη περίοδο της πανδημίας τα προβλήματα αυτά επιδεινώθηκαν, καθώς πολλοί γιατροί μετακινήθηκαν προς το Νοσοκομείο της Δράμας για να καλύψουν τα τεράστια κενά του.

Το Κ.Κ.Ε. είχε ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, πριν ακόμα την επιδείνωση του προβλήματος με τη συνταξιοδότηση των οδηγών ασθενοφόρων και τη μη αναπλήρωσή τους, επισημαίνοντας και παραμέτρους, όπως την ύπαρξη και λειτουργία πολλών λατομικών μονάδων, στις οποίες τα εργατικά ατυχήματα, πολλά θανατηφόρα, είναι συχνό φαινόμενο αλλά και την αυξημένη κίνηση οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς η περιοχή αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου από και προς τη χώρα και παράλληλα μετακινούνται πολλά βαρέα οχήματα από το οδικό δίκτυο και τα τροχαία ατυχήματα είναι αυξημένα.

Είμαστε δίπλα στον λαό της περιοχής και στον αγώνα του για την πλήρη λειτουργία του ΚΥ, την επαρκή στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό – γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες, οδηγούς, υπαλλήλους καθαριότητας, τεχνίτες οχημάτων – και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν όλες οι βάρδιες και να λειτουργεί το ΚΥ 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο.

Απαιτούμε άμεσα τη στελέχωση των ασθενοφόρων με το απαραίτητο πλήρωμα ασθενοφόρων, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι βάρδιες.

Καλούμε τον λαό και τους φορείς της περιοχής να βάλουν τη σφραγίδα τους, σε ό,τι αφορά την Υγεία και τη ζωή του.