Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στην προημερησίας διάταξη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 25 Αυγούστου, αφορούσε το καφενείο «Ελευθερία» και τις εργασίες που γίνονται στον χώρο. Το ερώτημα τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Στέλιο Μελισσινό και οι απαντήσεις δόθηκαν από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργο Δεμερτζή.

Όπως ανέφερε ο κ. Δεμερτζής, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στο παρελθόν να μην ενοικιαστεί ο χώρος και να χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας να χρησιμοποιηθεί το καφενείο «Ελευθερία» για τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (λογοτεχνικά απογεύματα και καλλιτεχνικές συναντήσεις). Για αυτό, εξήγησε ο κ. Δεμερτζής, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη συντήρηση του χώρου, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων που έχει το Φεστιβάλ. Μάλιστα, τονίστηκε από την πλευρά του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού πως έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ οι εργασίες γίνονται με βάση την αρχική μελέτη αξιοποίησης του χώρου.

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε ο κ. Δεμερτζής, στο ισόγειο γίνονται εργασίες εξωτερικής συντήρησης – βαψίματος του κτηρίου, ενώ στο εσωτερικό θα γίνει ένα πολύ καλό καθάρισμα. Επίσης, θα γίνει συντήρηση και στον απέναντι χώρο από το καφενείο «Ελευθερία», ο οποίος είναι ιδιωτικός, αλλά διατέθηκε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Όσον αφορά τον 1ο όροφο, ο κ. Δεμερτζής επεσήμανε πως στην παρούσα φάση δεν είναι προς χρήση και θα πρέπει να προβλεφθεί ολική συντήρηση του κτηρίου. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας πως το καφενείο «Ελευθερία» «θα είναι σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε για το Φεστιβάλ και τις προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις».