ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΑΜΑΣ (ΟΓΕ)

 

 

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Δράμας σχετικά με την πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναφέρονται τα εξής:

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την προσβλητική και προκλητική για τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αθωωθεί η εγκληματική οργανωμένη δράση του ναζιστικού αυτού μορφώματος. Πρόκειται για πρόταση που αν υιοθετηθεί όχι μόνο θα αθωώσει τους φασίστες δολοφόνους, αλλά θα τους δικαιώσει «ξεπλένοντας» την εγκληματική τους δράση, που αποδείχθηκε και μέσα από χιλιάδες ντοκουμέντα και μαρτυρίες κατά τη διάρκεια της δίκης.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι από μόνη της η συμμετοχή γυναικών είτε στη σύνθεση ενός δικαστηρίου είτε ενός κρατικού οργάνου δεν αποτελεί τεκμήριο «προοδευτικότητας», όπως προβάλλει Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τσακιστεί το αυγό του φιδιού που το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο επωάζει.

Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί-φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης. Δυναμώνουμε την πάλη για την απομόνωση των φασιστικών – ναζιστικών ιδεών και της ρατσιστικής δράσης.