«

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

 

 

Σε σχόλιο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για την ανακοίνωση με την οποία διαμορφώνεται νέα πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρονται τα εξής:

Η ανακοίνωση της από καιρό φημολογούμενης συνεργασίας των παρατάξεων του κ. Μέτιου και του κ. Σημιτσή αλλά και κ. Καραγιώργη, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλεί σε κανένα. Η κοινή ανακοίνωση άλλωστε των τριών παρατάξεων είναι αποκαλυπτική γι’ αυτά που και προεκλογικά ασκούσε κριτική η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις παρατάξεις που συμφωνούν με τις επιλογές της Ε.Ε. και των κομμάτων που υπηρετούν την ίδια στρατηγική.

Η σύμπλευση που συνομολογούν οι τρείς παρατάξεις στο κοινό ανακοινωθέν, στο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020 και το Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, σχέδια που σηματοδοτούν την παραπάνω στρατηγική, που κατευθύνουν δηλαδή πόρους στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη στήριξη των σχεδίων μεγάλων ομίλων και δεν τοποθετούν πουθενά ως βασικό κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, όντως ήταν η κοινή βάση που υπήρχε και προεκλογικά μεταξύ τους, όπως και με παρατάξεις όπως αυτές του κ. Τοψίδη και κ. Κατσιμίγα.

Είναι αυτή η στρατηγική που σε πανεθνικό επίπεδο, έφερε τη συγκυβέρνηση Ν.Δ., Πα.Σο.Κ., ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗΜΑΡ, που στην πορεία συνένωσε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις στη Βουλή να ψηφίζουν με διευρυμένη πλειοψηφία το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «ενοχλήσεις» που διαρρέουν στα Μ.Μ.Ε. της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. που έχει συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ., που έχει ψηφίσει κάθε μνημόνιο, που στελέχη του βρίσκονταν και σε άλλα ψηφοδέλτια μαζί με στελέχη είτε της Ν.Δ. είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τουλάχιστον υποκριτικές.

Άλλωστε η κριτική που άσκησε προεκλογικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι δυνάμεις του Κ.Κ.Ε., πως η αντιπαράθεση τους είναι για να παγιδεύει ψήφους στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, επιβεβαιώθηκε πολύ γρήγορα.

Όσο για τα περί ευημερίας και ανάπτυξης της περιοχής μας μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και της πολιτικές της Ε.Ε., των κυβερνήσεων της και των μεγάλων ομίλων, που έχουνε χιλιοειπωθεί «απαντάει» η ίδια η ζωή, πάνω από το 90% των κονδυλίων πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοκατασκευαστές κ.α. και στο λαό μένουν μποναμάς οι κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, τα διόδια, οι φόροι και τα κουτσουρεμένα δικαιώματα.

Η ελπίδα δε βρίσκεται στις πλειοψηφίες που θα υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, ούτε στη σικέ αντιπολίτευση, η ελπίδα για μια άλλη ζωή με δικαιώματα βρίσκεται, στη δύναμη του ίδιου του λαού, στις δυνάμεις που με συνέπεια την υπηρετούν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το Κ.Κ.Ε., που από την επόμενη μέρα θα έχει αποκλειστικό οδηγό τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού της περιοχής μας.