ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΕΩΣ ΤΙΣ 27 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

 

Για πέμπτη φορά θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ως οινοτουριστικού προορισμού. Από 20 έως 27 Μαΐου 2018 η «Δραμοινογνωσία» ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο και τα οινοποιεία της Δράμας μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο. Η διοργάνωση αποτελεί ουσιαστικά ένα κάλεσμα για τον επισκέπτη να εξοικειωθεί με τη γη του Διόνυσου, να μυηθεί στις αξίες της, να γευτεί και να γίνει κοινωνός της μοναδικότητάς της. Ο επισκέπτης καλείται επίσης να γνωρίσει το λαογραφικό και πολιτιστικό της μίγμα, τις διαφορετικές κουζίνες και γευστικές προτάσεις, την ποικιλία των τοπίων, της φύσης, των προϊόντων. Με τη «Δραμοινογνωσία» επιχειρείται να προβληθεί η περιοχή της Δράμας, σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς, ως ιδιαίτερο οινικό-τουριστικό προορισμό.

Οι φετινές δράσεις και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 20-27 Μαΐου 2018 και θα περιλαμβάνουν :

Α) Δράσεις αναγνωρισιμότητας-ταυτότητας και προβολής-δημοσιότητας του οινικού-γαστρονομικού τουριστικού προϊόντος (δημοσιογραφική κάλυψη, στοχευμένες ξεναγήσεις και παρουσιάσεις – παραγωγή και προώθηση διαφημιστικού υλικού).

Β) Δράσεις εμπειρισμού του οινοτουριστικού-γαστρονομικού προϊόντος (γευσιγνωσία στα οινοποιεία της περιοχής και παρουσίαση τοπικών προϊόντων).

Γ) Δράσεις ανάδειξης της διαχρονικής πολιτιστικής αξίας της αμπέλου και του οίνου καθώς και δράσεις ανάδειξης του πολιτισμού των γεύσεων (θεματικά εργαστήρια, αναπαραστάσεις, καταγραφές).

Δ) Δράσεις σύνδεσης των τουριστικών θέλγητρων (πόροι του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος) και πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής με οδηγό τις οινικές διαδρομές.

Διοργανωτές της φετινής εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και οι Δήμοι Δράμας και Παρανεστίου, ενώ στο θεσμό συμμετέχουν το Επιμελητήριο Δράμας, επιχειρήσεις παραγωγής κρασιού

– Επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων κάθε τομέα και βαθμίδας, επιχειρήσεις εστίασης κάθε είδους, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και αντικειμένου, εμπορικές επιχειρήσεις κάθε είδους, εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, επαγγελματίες άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενοι με τον τουρισμό, καθώς και Επαγγελματικοί Φορείς και Πολιτιστικοί Φορείς.

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία την Πέμπτη 24 Μαΐου, εργαστήρι εικαστικών εκδηλώσεων – δράσεων για την ανάδειξη και σύνδεση του αστικού τοπίου και οινικού πολιτισμού, καθώς και αγώνας δρόμου στους αμπελώνες της περιοχής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η «Δραμοινογνωσία» αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των Δραμινών όσο και των επισκεπτών της Δράμας και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.