Χωρίς την πραγματοποίηση του εθίμου με τα “καραβάκια των ευχών” θα εορτάσει φέτος η Δράμα την Πολιούχο της Αγίας Βαρβάρα. Η είδηση προέκυψε από τη σημερινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τοπικούς φορείς. Ήταν ένα γεγονός, άλλωστε, που θεωρούνταν δεδομένο πως θα συμβεί, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση στη Δράμα.

Εξάλλου, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ισχύει το lockdown με περιορισμό στις μετακινήσεις, ενώ ήδη υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων, χωρίς βέβαια να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ότι αυτό θα παραταθεί τουλάχιστον για ακόμη μία εβδομάδα (αν όχι και περισσότερο).

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της συνέχισης της εφαρμογής των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, δεν θα μπορούσε να επιτραπεί συνωστισμός εκατοντάδων πολιτών στην περιοχή της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας. Έτσι, οι Δραμινοί καλούνται να γιορτάσουν άλλη μια μεγάλη γιορτή, αυτή της Πολιούχου της πόλης τους, με διαφορετικό τρόπο.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, για την εξέλιξη αυτή θα υπάρξει και ενημέρωση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου.