ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Π. ΣΑΛΠΙΓΚΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

 

«Προσπαθώ να προστατέψω πρώτον τον Δραμινό πολίτη και κατά δεύτερον την περιουσία του»

 

Επιτόπια αυτοψία στην οδό Καποδιστρίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης για το έργο του φυσικού αερίου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Το προηγούμενο διάστημα ήμασταν σε μια επαφή με την ανάδοχο εταιρεία του αερίου. Σήμερα ξεκίνησαν οι αποκαταστάσεις με το τελευταίο στρώμα του οδοστρώματος της πίσσας. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει σε ότι αφορά τη σωστή λειτουργία και αποκατάσταση του έργου. Είμαι πολύ θυμωμένος, εξοργισμένος θα έλεγα, από τον ανάδοχο εργολάβο. Έχω πει σε όλα τα στελέχη αυτών των εταιρειών, και της ΔΕΔΑ αλλά και του υπεργολάβου ποιες είναι οι σκέψεις μου τις επόμενες ημέρες. Θα γίνει μια σύσκεψη στο Δημαρχείο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς γύρω από τη διαχείριση του έργου και φυσικά έχω απαιτήσεις, οι οποίες θα καταλήξουν στην Εισαγγελία, όταν δεν εισακούγομαι. Μιλώντας και ως τεχνικός με τους τεχνικούς και δεν εισακούγεται η φωνή μου σε επίπεδο αποκατάστασης και αυτό που προβλέπει η σύμβαση της ΔΕΔΑ με τον υπεργολάβο, αν αυτά δεν τηρηθούν κατά γράμμα, θα βρεθούμε στις δικαστικές αίθουσες. Δεν είναι απειλή. Προσπαθώ να προστατέψω πρώτον τον Δραμινό πολίτη και κατά δεύτερον την περιουσία του. Αυτά τα δύο προέχουν για εμάς. Η καθημερινότητα, η οποία έχει να κάνει με τον Δραμινό και με την ταλαιπωρία την οποία έχει υποστεί ο Δραμινός γύρω από τα σκάμματα, τα οποία το τελευταίο διάστημα έμειναν ανοιχτά. Η τελική επίστρωση της ασφάλτου καθυστερεί για διάφορους λόγους. Όλα αυτά τα βάζουμε πάνω σε ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης για τελευταία φορά και φυσικά ενημερώνοντας τις εισαγγελικές αρχές που πρέπει να παρέμβουν».

Ακόμη ο Δήμαρχος Δράμας επεσήμανε: «Άμεσα δεν εμπλέκεται ο Δήμος, έμμεσα όμως δεν παύει ένα κομμάτι του Δήμου που φέρει ο Δήμαρχος την ευθύνη. Άρα δεν μπορεί να κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας, γιατί δεν είναι έργο δικό μας. Θα παρέμβουμε όσο το δυνατόν πιο επιτακτικά στο να γίνουν κάποιες ενέργειες και φυσικά με τον όρθρο τρόπο».

Στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Σαλπιγκτίδης ανέφερε: «Στην Καποδιστρίου από τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Δήμος Δράμας πιέζει να γίνει αποκατάσταση. Είδατε πότε έγινε αποκατάσταση. Το έργο αυτό δεν είναι υπ’ ευθύνη του Δήμου Δράμας. δεν το δουλεύουμε εμείς. Ούτε εμείς το επιβλέπουμε, ούτε εμείς είμαστε κύριος ιδιοκτήτης του έργου. Οπότε αυτή την στιγμή το μόνο που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να παρέχουμε ότι δυνατότητα μπορούμε στον ανάδοχο να το τέλειωσε πιο γρήγορα. Δηλαδή ότι μας ζητάει, διευκολύνσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εμείς του τα παρέχουμε. Από εκεί και πέρα είναι θέμα εργολάβου. Η πίεση δηλαδή είναι εκεί, να τελειώσει ο εργολάβος όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτή την στιγμή έχει 1.300 μέτρα δοκιμασμένα που μπορεί να τα κλείσει, δηλαδή να κάνει ασφαλτικά, και άλλα 800-900 μ. περίπου που είναι υπό προϋπόθεση. Μπορεί πάλι να κάνει αποκαταστάσεις, αλλά πρέπει να γίνουν και δοκιμές. Είναι κλειστά, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί».