Facebook/Κεφαλονιά ένας παράδεισος στο Ιόνιο
Και σίγουρα δεν την ξέρεις…

Η Κεφαλονιά και το φετινό καλοκαίρι θα είναι μία από τις πρώτες επιλογές Ελλήνων και ξένων τουριστών καθώς συνδυάζει τα πάντα.

Το πιο συγκλονιστικό με το συγκεκριμένο νησί είναι το γεγονός ότι ο επισκέπτης ακόμα και αν πηγαίνει κάθε χρόνο είναι βέβαιο ότι κάθε φορά θα ανακαλύπτει και κάτι καινούριο που θα τον κάνει να θέλει να επιστρέφει ξανά και ξανά. Γιατί Κεφαλονιά δεν είναι μόνο ο Μύρτος, η Αντίσαμος, οι Πετανοί και το Ξι. Η Κεφαλονιά έχει τόσες ομορφιές που μια ολόκληρη ζωή δεν σου αρκεί για να τις γνωρίσεις.

Τρανό παράδειγμα η παραλία στην σπηλιά Γιανισκάρη. Ένας αληθινός Παράδεισος που ακόμα και πολλοί κάτοικοι του νησιού δεν γνωρίζουν.

Πριν σας μιλήσουμε για αυτόν τον ονειρικό προορισμό, ένα χρήσιμο tip για όσους έχουν στο πρόγραμμά τους να επισκεφτούν την Κεφαλονιά φέτος. Αν θέλετε να δείτε μέρη και ομορφιές που δεν θα βρείτε σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε στο Facebook τη σελίδα «Κεφαλονιά ένας Παράδεισος στο Ιόνιο». Μια σελίδα που έφτιαξαν με αγάπη και μεράκι οι ντόπιοι με σκοπό την προβολή του νησιού, τη γνώση του πολιτισμού, των προσωπικοτήτων, της κουλτούρας και της διαλέκτου της Κεφαλονιάς.

164603241_4060164937367545_1586415523688209884_n.jpg
Facebook/Κεφαλονιά ένας Παράδεισος στο Ιόνιο

Εκεί βρήκαμε και εμείς τον σημερινό κρυμμένο παράδεισο που θα σας παρουσιάσουμε. Μια παραλία – όνειρο μέσα σε μια σπηλιά, τόσο όμορφη που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι αληθινή. Κι όμως. Αυτή η μοναδικής ομορφιάς παραλία βρίσκεται στην Κεφαλονιά και -πιστέψτε μας!- πρέπει να βρείτε τρόπο να τον επισκεφτείτε αν κάνετε διακοπές στο νησί.

Πώς φτάνω εκεί

Δυστυχώς ή ευτυχώς η πρόσβαση στη σπηλιά Γιανισκάρη είναι δυνατή μόνο απ’ τη θάλασσα. Στην υπέροχη διαδρομή από Αγία Κυριακή για Μύρτο στη δεξιά πλευρά ο επισκέπτης βλέπει μπροστά του ένα μοναδικό θέαμα. Η πρώτη εικόνα που θα δεις είναι μια σπηλιά που σου προκαλεί δέος και νερά τόσο γαλανά και καθαρά σαν του Μύρτου.

Κι ακόμα δεν έχεις δει τίποτα…

Αν συνεχίσεις είτε κολυμπώντας είτε με το βαρκάκι θα δεις ότι η σπηλιά είναι σαν να κλείνει μέσα της μια πριβέ παραλία. Είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να φιλοξενήσει και σκάφος και βάρκα. Δένεις πρόχειρα και μετά ευχαριστείς τον Θεό γι’ αυτό το θέαμα που αντικρύζεις γύρω σου. Υπέροχα, πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, μια αμμουδιά με γουλιά και άμμο και φυσική σκιά την οποία εξασφαλίζει στον επισκέπτη η σπηλιά.

165546128_498063514544591_4325390460485059678_n.jpg
Facebook/Κεφαλονιά ένας Παράδεισος στο Ιόνιο

Στη σπηλιά ο επισκέπτης θα δει νυχτερίδες και αγριοπερίστερα καθώς ο συνδυασμός υγρασίας και σκοταδιού τους προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον. Αν πάτε με βάρκα και είστε οργανωμένοι μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και το πικ νικ σας εκεί (αρκεί να μαζέψετε τα σκουπίδια μετά). Μετά την πρώτη βουτιά θα νομίζετε ότι κάποιο μαγικό χέρι «έκοψε» ένα κομμάτι θάλασσας από τον Μύρτο και το έριξε σε μια σπηλιά για να το απολαμβάνουν μόνο λίγοι και καλοί.

Μακριά από την πολυκοσμία και τη φασαρία, μακριά από τον συνωστισμό. Ένα κομμάτι Παραδείσου που όσο γλαφυρές και αν είναι οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν. Μιλάς και ακούς τον αντίλαλο απ’ τη φωνή σου, βουτάς στα νερά και είναι τόσο καθαρά που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πισίνα. Τα μάτια σου δεν έχουν δει κάτι πιο ωραίο, δίχως ίχνος υπερβολής.

164841180_355164339109083_8876015457832529104_n.jpg
Facebook/Κεφαλονιά ένας Παράδεισος στο Ιόνιο

Το φετινό καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά και έχουμε αφήσει πίσω μας τον εφιάλτη του κορονοϊού όλοι έχουμε ανάγκη από ένα μέρος ήσυχο, πανέμορφο που θα αδειάσει το μυαλό μας και θα μας κάνει να χαμογελάσουμε ξανά.
Η Κεφαλονιά έχει σίγουρα όσα ψάχνεις και ειδικά τα μέρη της που δεν τα γνωρίζουν πολλοί. Ο Παράδεισος κρύβεται πάντα στα μικρά, εκεί που δεν τον περιμένεις. Αν αμφιβάλλετε μια επίσκεψη στην σπηλιά Γιανισκάρη και μια βουτιά στα ονειρικά νερά της θα σας πείσει.

Ακόμα το σκέφτεστε;

Πηγή: ethnos.gr