Να κηρυχθεί ένοχη η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για τρία από τα τέσσερα πλημμελήματα που αντιμετωπίζει στην υπόθεση της «φονικής πλημμύρας» στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 που στοίχισε τη ζωή σε 25 συνανθρώπους μας, ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η Ρένα Δούρου για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεωςανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως.

Αντίθετα ζήτησε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελέας συνεχίζει την αγόρευση της για τους υπόλοιπους είκοσι κατηγορούμενους.

Μεταξύ των 20 κατηγορούμενων βρίσκονται ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων.

Απολογούμενη η κα Δούρου, τον περασμένο Ιανουάριο, αρνήθηκε όλες τις εις βάρος της κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι «η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα, όταν δεν υπάρχουν, δεν δικαιώνει τα θύματα…».

Η κατηγορουμένη στην πολύωρη απολογία της και λίγο πριν την υποβολή ερωτήσεων από έδρας, είχε επίσης τονίσει: «Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών. Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε “έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα”. Μου έλεγαν τότε “βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016”. Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία».

Ερωτηθείσα από την έδρα εάν ισχύει ότι τον Οκτώβριο του 2014 είχε δηλώσει πως η Μάνδρα μέσα σε έξι μήνες θα έχει αντιπλημμυρικά έργα η κατηγορουμένη απάντησε πως αυτό βασίζεται σε ένα δημοσίευμα της «Ομάδας Αλήθειας» που είναι «κομμένο και ραμμένο».

«Δεν υπάρχει αυτό. Είχα πει προεκλογικά ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ο οποίος εν πολλοίς υλοποιήθηκε» τόνισε στο δικαστήριο η κ. Δούρου.

Πηγή: cnn.gr