ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • 16-22 Σεπτεμβρίου 2017, «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα»

 

Ο Δήμος Δράμας και οι εθνικοί συντονιστές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017 σας καλούν να λάβετε μέρος στην Καμπάνια της ΕΕΚ 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 16-22 Σεπτεμβρίου 2017 με θέμα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα». Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει φέτος στην εκστρατεία για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Οι Ελληνική Δήμοι που συμμετέχουν στην εκστρατεία της ΕΕΚ, κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας ανάλογα με τις δράσεις και τα μόνιμα μέτρα τους στην σχετική λίστα που συντάσσει η Ευρωπαϊκή Γενική Γραμματεία. Βάση αυτής της κατάταξης κάθε χρόνο, το ΥΠΕΝ διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη βιώσιμη κινητικότητα σε συνεργασία με τον δήμο που επιλέγεται ως το επίκεντρο των πανελληνίων δράσεων.

Πέρυσι, η πρόσθετη εμπειρία, οι ποικίλες παράλληλες δράσεις, η μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερόμενων Φορέων, Πολιτών και Συλλόγων και η άψογη συνεργασία ήταν ο λόγος που έφερε το Δήμο Δράμας στην πρώτη θέση και στο επίκεντρο της Ελλάδας. Ο Δήμος Δράμας θα είναι το Κέντρο των δράσεων για την χώρα μας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που θα διεξαχθεί 16-22 Σεπτεμβρίου 2017.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Δράμας, μετά απόανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε ο δήμος Δράμας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Συλλόγων και Φορέων. Μετά την παρουσίαση της Δράσης από το Τμήμα Προγραμματισμού του δήμου, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και αποφασίστηκε:

α) η συμμετοχή τους στην ΕΕΚ 2017

β) η κατάθεση αρμοδίως και εγγράφως των προτάσεων τους ως την Παρασκευή 28-07-2017

γ) η επεξεργασία των προτάσεων από τη συντονιστική επιτροπή του δήμου και

δ) η οριστικοποίηση του τελικού ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ.

Μπορείτε να παρακολουθείστε τη Δράση στη σελίδα του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης στο FACEBOOK:

Δήμος Δράμας – Δ/νση ΠΟΑ-Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

-www.mobilityweek.eu/

-www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language=el-GR

-http://dimos-dramas.gr/evropaiki-evdomada-kinitikotitas/