Εβδομάδα πληρωμών για χιλιάδες δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, και του πέμπτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η καταβολή της πρώτης φάσης του επιδόματος θέρμανσης σε 700.000 δικαιούχους, για αγορές καυσίμου που έγιναν ως το τέλος του Δεκεμβρίου. Το επίδομα ορίστηκε από 80 ως 650 ευρώ και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 27 του μηνός αναμένεται η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μέσω του 5ου κύκλου. Από τις 732.000 αιτήσεις , περίπου 400-500.000 είναι οι δικαιούχοι βάσει κριτηρίων.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τις αναστολές Δεκεμβρίου, επίσης αυτήν την εβδομάδα αναμένουν το υπόλοιπο του δώρου Χριστουγέννων.

Από τις 25- 28 Ιανουαρίου, ανάλογα με το ταμείο, θα καταβληθούν και οι συντάξεις Φεβρουαρίου.

Έως τις 31 Ιανουαρίου εργοδότες και εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Ιανουάριο, ώστε να λάβουν οι εργαζόμενοι το επίδομα των 534 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τα 534 ευρώ για τον Ιανουάριο μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.

Πηγή: ert.gr