Η 39η Περιφέρεια Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής, σε συνεργασία με τις Νηπιαγωγούς της Περιφέρειάς μας, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και την Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας, διοργανώνει Εβδομάδα «Ανοικτής Πόρτας» στους γονείς, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς-κηδεμόνες των νέων μικρών μας μαθητών που πρόκειται να υποδεχτούμε αλλά και των ήδη φοιτούντων, να θαυμάσουν τη δημιουργικότητα και τις δράσεις των μικρών μας παιδιών, η οποία αποτυπώνεται στα έργα τους και τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουν.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  1. 2 Μαΐου – 11 Μαΐου 2018. Έκθεση Έργων Νηπιαγωγείων Ν. Δράμας: «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών». Ώρες λειτουργίας: 8πμ-3μμ. Διοικητήριο, Ισόγειο.
  2. 7 Μαΐου 2018. Συμμετοχή στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ: «Κι αν ήσουν εσύ…»

-5ο, Μαρία Παπαδοπούλου, Ευδοκία Παπαδοπούλου Πανταζίδου, Χρυσή Μαργιορίδου, Σταυρούλα Αυγητίδου,

-14ο, Αναστασία Πεκτέσογλου, Μπάμπαλη Βασιλική,

-17ο, Σωτηρία Κυδά, Γεωργία Κάντζα, Μαρία Καραμπατζάκη,

-1ο Προσοτσάνη, Ευαγγελία Γαζιώτου, Αναστασία Παπαδοπούλου

-2ο Καλαμπακίου, Κατερίνα Τσιλεπώνη, Μαρία Κουτούπη

6.30μμ. Διοικητήριο, 2ος όροφος

  1. 9 Μαΐου 2018, ΗΜΕΡΙΔΑ:
  2. «Τα Νηπιαγωγεία μιλούν στους γονείς*»

-4ο, «Έναν μύθο θα σας πω»: Μύθοι του Αισώπου, πρόγραμμα etwinning, με διάδραση, Ματίνα Παναγιωτελίδου, Σαββατούλα Παπαδοπούλου

-Πετρούσας, «Μέτρο Ποικιλία Κίνηση Ευεξία: Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής», Παναγιώτα Καραγιάννη

-Ξηροποτάμου, «Παιδί μου, τι έκανες σήμερα στο Νηπιαγωγείο; Βοηθώντας τα παιδιά να μιλήσουν στους γονείς τους για τη ζωή τους στο Νηπιαγωγείο», Μαρία Παπαδοπούλου

-1ο Προσοτσάνης, Etwinning STEM «Χρήση προγραμματιζόμενων παιχνιδιών στην προσχολική εκπαίδευση», Ευαγγελία Γαζιώτου

  1. Αφήγηση Παραμυθιών Αλληλεγγύης & Αγάπης, Ειρήνη Μαρνά

6.30 μ.μ. Διοικητήριο, 2ος όροφος

Τέλος, επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά, τη μεγάλη σημασία που έχει στη ζωή των παιδιών η φοίτησή τους στο Νηπιαγωγείο, όπως προκύπτει από διεθνείς επιστημονικές έρευνες, οι οποίες υποστηρίζουν, πως η προσχολική ηλικία αποτελεί κρίσιμη και ουσιαστική περίοδο για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και το ότι είναι η σημαντικότερη περίοδος για την κατάκτηση θεμελιωδών δεξιοτήτων. Με βάση τα παραπάνω, η ποιοτική προσχολική εκπαίδευση μπορεί να καθορίσει την ακαδημαϊκή επιτυχία, την προσαρμογή στο σχολείο, και την ελάττωση προβλημάτων συμπεριφοράς και πρέπει να αποτελεί ζητούμενο για όλους μας.

Η είσοδος είναι ανοικτή και ελεύθερη στο κοινό.

Τηλ Επικοινωνίας:2521351433/430/428.

 

Η Σχολική Σύμβουλος

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΡΑΦΙΔΟΥ