«Η συναίνεση δεν χτίζεται με εξαγορά προσώπων» αυτό είναι το πρώτο σχόλιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  για την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στην θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης πριν από μία εβδομάδα είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι ο κ. Νικηφοράκης – ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη του είχε προτείνει να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρόταση του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο.

Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης τηλεφώνησε στον  Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Μιχάλη Καλογήρου  και τον  ενημέρωσε για την συμμετοχή  του κ. Αποστολάκη στην κυβέρνηση. Η απάντηση ήταν ότι η συναίνεση δεν χτίζεται με εξαγορές προσώπων.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ακόμα το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η κίνηση του δείχνει ότι προσπαθεί να  καλύψει τα μεγάλα προβλήματα του επιτελικού κράτους με υφαρπαγή στελεχών από αλλά κόμματα.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς τις επόμενες ώρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου.

Πηγή: newsit.gr