Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στις τέσσερις σορούς που ανασύρθηκαν από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό». Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα από τους πυροσβέστες, οι προσπάθειες έρευνας για τους 5 αγνοούμενους στο καμένο κουφάρι του Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι στο Αστακού.

Μια ακόμη σορός, η 6η κατά σειρά, βρέθηκε στο κατάστρωμα 2 του Euroferry Olympia το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου. Οι αγνοούμενοι είναι πέντε.
Η σορός εντοπίστηκε εντός του φορτηγού στο δεύτερο κατάστρωμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του οχήματος, πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα οδηγό.

Όλη την διάρκεια της σημερινής μέρας, συνεχίζονται από τους πυροσβέστες, οι προσπάθειες έρευνας για τους 6 αγνοούμενους στο καμένο κουφάρι του Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού. Από το πρωί ειδικοί μηχανικοί βρίσκονται στο πλοίο προσπαθώντας να θέσουν σε λειτουργία το υδραυλικό σύστημα ώστε να ανοίξει ο καταπέλτης.

Πηγή: ertnews.gr