ΑΡΘΡΟ

Του Σάκη Πετρόπουλου

 

 

Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου και η αβεβαιότητα μαζί με την στασιμότητα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία με τον χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά.

Εν αρχή με την ψήφιση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, η ΠΑΕ Δόξα εντάχθηκε στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, Super League 2, σε σύνολο 3 επαγγελματικών (Super League 1, Super League 2, Football League) και 1 ερασιτεχνικής κατηγορίας (Γ’ Εθνική).

Μαζί με την ψήφιση της αναδιάρθρωσης, ως «προίκα» υπήρχε και η στήριξη των ΠΑΕ με κρατικό χρήμα μέσω ΕΡΤ. Η αλλαγή Κυβέρνησης θα καθορίσει και το ύψος των παρεχόμενων τηλεοπτικών συμβολαίων, αφού η πρώην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στη μέση το κεφάλαιο αναδιάρθρωση και ΕΡΤ.

Στα εσωτερικά τώρα στην ΠΑΕ Δόξα, ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Μπύρος στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη προέταξε τη διάσωση της επιχείρησής τους και στο πρόβλημα ρευστότητας που προέκυψε. Οι διάφορες συναντήσεις – επαφές δεν καλύπτουν τις διασφαλίσεις που έθεσε ο μεγαλομέτοχος, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να επέλθει μια «κόπωση» των φιλάθλων.

Το ερώτημα πού πάμε, τι κάνουμε. Ο χρόνος τρέχει, απάντηση έως σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Τρίτη 16 Ιουλίου 2019) δεν υπάρχει και φυσικά είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη. Μια ΠΑΕ χωρίς χρέος, με άδεια Super League 1 και με ικανό αριθμό προσέλευσης στο περσινό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζει πρόβλημα άμεσα κεφαλαίου έναρξης και εδώ θα μετρήσει ο παράγοντας ψυχισμός και εθελοντισμός που διακατέχει την ιστορική Δόξα.

Ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος που διέθεσε στα 3 χρόνια παρουσίας του μεγάλα και ικανά κεφάλια και έχει την πανελλαδική αποδοχή, μπορεί να σταθεί και να «ακουμπήσει» στο DNA του Συλλόγου που είναι ο Απλός Φίλαθλος. Είναι φυσιολογικό ως επιχειρηματίας να έχει κάποια κάμψη, όπως είναι και πιο φυσιολογικό ως Πρόεδρος να απευθυνθεί στην κοινωνία και στους απανταχού Δοξαίους. Εδώ προέχει το ΕΜΕΙΣ, τα υπόλοιπα έπονται… Μόνο με εθελοντισμό και αυταπάρνηση μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και χρονικά μπήκαμε στα κατακόκκινα.

Η αυτόβουλη Επιτροπή Στήριξης που συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο αυτό το ιδεολόγημα έχει και μια Παν-Δοξαίικη συστράτευση εθελοντισμού μπορεί να αποτελέσει την βάση για την περίοδο 2019-2020. Τα φαινόμενα νεοπλουτισμού από διερχόμενους – έμμισθους κόστισαν και σε χρήμα, αλλά και αφαίρεσαν ψυχισμό.

Ήρθε η ώρα η Δόξα να μας ξανά-ενώσει σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Βέβαια ο όποιος ρομαντισμός – εθελοντισμός κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει σε ένα επαγγελματικό χώρο και πρωτάθλημα είναι το ζητούμενο.

Με διαφάνεια, με καθαρούς ρόλους και με διαστρωματική συνύπαρξη και στήριξη, το ζητούμενο μπορεί να γίνει πράξη και να υπηρετήσουμε το ιδεολόγημα του Συλλόγου, που μας ξεπερνά ως τόπο με τις επιτυχίες που κατέγραψαν οι πρόγονοί μας.

Έχουμε – έμεινε κάτι από το DNA σε μας του νεότερους; Ώρα απαντήσεων και αποδείξεων…