Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, με θέμα «Εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας», κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. κ.κ. Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Στο τέλος του χρόνου 31/12/21 λήγουν οι συμβάσεις των 27 εργαζομένων στην καθαριότητα, 9 τραπεζοκόμων και 7 φυλάκων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Οι εργαζόμενοι αυτοί που δουλεύουν με διαδοχικές συμβάσεις από 31/12/18 μέχρι σήμερα, είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Αρκετοί από αυτούς (στον τομέα της καθαριότητας) εργάζονται στο Νοσοκομείο μέσω εργολάβου εδώ και 20 χρόνια, ενώ όλοι τους εργάζονται με τη συγκεκριμένη σύμβαση τα τελευταία χρόνια, στοιχείο που από μόνο του αποδεικνύει ότι είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι αυτοί παρείχαν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα συνεχίζουν να τις παρέχουν σε ένα πιθανό δεύτερο κύμα. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, ιδιαίτερα χρήσιμη.

Παρά όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι και στους τομείς αυτούς είναι αναγκαίο το μόνιμο και έμπειρο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, η κυβέρνηση παραδίδει αυτές τις λειτουργίες στους ιδιώτες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα;