ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Ν. Δράμας Θεόφιλου Ξανθόπολου κατατέθηκε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, σχετικά με την προμήθεια πυλών απολύμανσης από τον κορωνοϊό για την είσοδο του Υπουργείου και για τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας.

Στην ερώτηση που υπογράφουν 36 συνολικά Βουλευτές, γίνεται αναφορά στις επιφυλάξεις των ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων και Διοικητικών Δικαστών όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χρήσης των συγκεκριμένων μηχανημάτων απολύμανσης που περιλαμβάνουν σύστημα θερμομέτρησης, αποστείρωσης με λάμπες ακτινοβολίας UV και εκνέφωσης διαλύματος αλκοόλης.

Οι Βουλευτές ερωτούν με βάση ποιες εισηγήσεις και ποιων υπηρεσιών του Υπουργείου αποφασίσθηκε η προμήθεια των συγκεκριμένων Πυλών και ζητούν να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και του ΕΟΔΥ, που να καταδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένες πύλες απολύμανσης είναι κατάλληλες για τους πολίτες και λειτουργούν με ασφάλεια για τη δημόσια υγεία.

Ζητούν επίσης να κατατεθούν τα δεδομένα και τα κριτήρια, βάσει των οποίων αποφασίσθηκε η απευθείας ανάθεση της προμήθειας των πυλών στη συγκεκριμένη εταιρεία ΙΚΕ.