ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ερώτηση για την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας ώστε να αυτοί να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα πάγια έξοδά τους και να μην κλείσουν, συνυπέγραψε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση και συνυπέγραψαν 54 Βουλευτές, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Από τον Μάρτιο του 2020, εξ αιτίας των μέτρων για τον περιορισμό των εστιών μετάδοσης του covid-19, εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι σε όλη την επικράτεια βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν στο σύνολό τους σχεδόν οι εκδηλώσεις τους οδηγώντας τους σε τραγική οικονομική κατάσταση και σε αδυναμία ακόμη και στην καταβολή των παγίων εξόδων και ενοικίων στους χώρους όπου στεγάζονται.

Ενδεικτική της κατάστασης που έχουν περιέλθει, είναι και η επιστολή 5 πολιτιστικών και Χορευτικών συλλόγων της Μεσσηνίας, με ιδιαίτερη δραστηριότητα, οι οποίοι αναφέρουν ότι αν και ο ΚΑΔ που τους αφορά, ήταν σε αυτούς που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για το βοήθημα που δόθηκε σε όσους ανέστειλαν τη λειτουργία τους τον Μάρτιο του 2020 και ενώ όλοι σχεδόν κατέθεσαν τις σχετικές αιτήσεις, εξαιρεθήκαν απ’ όλες τις ρυθμίσεις.

Παρά τις συνεχόμενες κοινοβουλευτικές μας ερωτήσεις στα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Πολιτισμού για το συγκεκριμένο θέμα, το μόνο που αποκομίζουμε είναι η μετάθεση ευθυνών και η «αναρμοδιότητα».

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί, αν έχει η Κυβέρνηση την πολιτική βούληση να ενισχύσει οικονομικά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της χώρας που κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω της πανδημικής κρίσης.