ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που παρατηρούνται στα Επαγγελματικά Λύκεια της Δράμας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΥΣΔΕ Δράμας, υπάρχει τεράστιος αριθμός κενών σε ώρες διδασκαλίας αρκετών ειδικοτήτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ακόμη και μετά τη β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Τα κενά αυτά αφορούν κυρίως την επαγγελματική εκπαίδευση και έχουν ως εξής:

Θεολόγοι 65 ώρες

Φιλόλογοι 63 »

Μαθηματικοί 15 »

Αγγλικά 77 »

Καλλιτεχνικά 29 »

Μηχανολόγοι 86 »

Ηλεκτρολόγοι 31 »

Πληροφορική 54 »

Αισθητική 35 »

Γεωπόνοι 22 »

Κομμωτική 63 »

Σύνολο 540 »

Η κατάσταση αυτή, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των 6 ΕΠΑΛ της περιοχής μας και την εκπαιδευτική διαδικασία σε πολλά σχολεία, ενώ 13 κενά καταγράφονται και στις θέσεις εκπαίδευσης των τμημάτων ένταξης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας, με προφανή συνέπεια την πλημμελή και υποβαθμισμένη λειτουργία τους.

Παρά τα μεγάλα λόγια της Κυβέρνησης ότι θα δώσει προτεραιότητα και θα ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση, η πραγματικότητα στην περιοχή μας την διαψεύδει. Για τους λόγους αυτούς ο Βουλευτής ερωτά την κ. Υπουργό, ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα και σημαντικά κενά εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση της Δράμας