ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Το μαρτύριο της πολύωρης αναμονής σε ατελείωτες ουρές καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων, των ταχυδρομείων και των καταστημάτων τηλεφωνίας, είτε με αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι, είτε με κρύο τον χειμώνα, αναδεικνύουν με ερώτηση τους 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας από την Κυβέρνηση να λάβει μέριμνα για να απαλυνθεί η ατέλειωτη ταλαιπωρία των πολιτών.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Πειραιώς Τρ. Αλεξιάδη και συνυπογράφεται και από τον Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι ο σχεδιασμός των τραπεζών να περιορίσουν τις συναλλαγές στα ταμεία στις απολύτως αναγκαίες και να εξυπηρετούν κατά βάση εταιρικούς πελάτες και κομιστές επιταγών, σε συνδυασμό με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν αναγάγει σε μείζον πρόβλημα το ζήτημα της αναμονής πολιτών – πελατών στους εξωτερικούς χώρους των τραπεζών, δηλαδή στα πεζοδρόμια.

«Ποιος, επιτέλους, θα ευαισθητοποιηθεί να τοποθετήσει ένα στέγαστρο και κάποια παγκάκια έξω από τους ανωτέρω χώρους, ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν μια “υποτυπώδη” έστω προστασία και ξεκούραση;», είναι το ερώτημα του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας που επαναλαμβάνουν οι Βουλευτές και με την ερώτησή τους ζητούν από την Κυβέρνηση τη λήψη μέτρων που θα απαλύνουν την απίστευτη ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό και την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ρωτούν ακόμη εάν υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση ειδικών προσωρινών στεγάστρων για την προστασία των πολιτών καθώς και εάν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία μηχανισμών εξυπηρέτησης πολιτών από απόσταση, ώστε να μην απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών.