ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών λόγω κορωνοϊού

 

Ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε με άλλους 70 συναδέλφους του, ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με το αν θα χορηγήσει η Κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση στους πιο ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων οικονομικών αναγκών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19, επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές, δημιουργεί αυξημένα έξοδα στους πολίτες για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, αλλά και την ανάγκη αυξημένων άμεσων δαπανών για την προμήθεια τροφίμων σε περιπτώσεις καραντίνας, αλλά και κατ’ εφαρμογή των προτροπών των ειδικών για την παραμονή στο σπίτι. Ταυτόχρονα υπάρχει μείωση  εσόδων σε πολλές κατηγορίες επαγγελματιών.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης επειδή υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να καλύψουν τα άμεσα και απρόβλεπτα αυτά έξοδα καθώς δεν έχουν αποταμιεύσεις.