Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε σήμερα 19/5 ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Η επιστολή αφορά την παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση του αρχοντικού «Παμπούκα» την οδό Περδίκκα. Με την επιστολή του κ. Μαμσάκου κοινοποιείται το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας (Αναλυτικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος).

Υπενθυμίζεται πως η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, εμπνευστής και ιδρυτής της οποίας είναι ο Δραμινός ευπατρίδης κ. Άρης Θεοδωρίδης, βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με την διοίκηση του ΕΦΚΑ, στον οποίον ανήκει το αρχοντικό «Παμπούκα» για μίσθωση του κτηρίου και εν συνεχεία μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού. Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης αποτέλεσε την αιτία για να αποσύρει το ενδιαφέρον της η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, καθώς η ίδια επιθυμούσε χρονική διάρκεια μίσθωσης 50 ετών, ενώ η διοίκηση του ΕΦΚΑ έλαβε απόφαση για 30.

Η επιστολή του Δημάρχου Δράμας έχει ακόμη ως αποδέκτες την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη.