Με επιστολή τους κάτοικοι του Άνω Νευροκοπίου (Gotse Delchev) ζητούν να επιτρέπεται η διέλευση από το Τελωνείο της Εξοχής, με την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων, που θα ισχύουν και σε άλλους συνοριακούς σταθμούς της χώρας.

Η επιστολή έχει ως παραλήπτη την ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια, ενώ κοινοποιείται προς κάθε αρμόδιο φορέα για την επίλυση του αιτήματος.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Κύριοι,

Σας γράφω εκ μέρους των Ελλήνων, που ζούμε και εργαζόμαστε στις περιφέρειες του Άνω Νευροκοπίου (Gotse Delchev), του Bansko, του Razlog κτλ…

Σας θέτουμε το παρακάτω αίτημα-απαίτηση-παράκληση.

Ζητούμε όπως από τον Προμαχώνα και την Νυμφαία.

Να επιτραπεί από 14.05.2021 η διέλευση από το συνοριακό σταθμό της Εξοχής.

Ζητούμε να μας επιτραπεί η διέλευση, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τις 14.05.2021, για όλους όσους έρχονται στην Ελλάδα σαν τουρίστες (πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR test 72 ωρών, τέστ αντισωμάτων).

Κύριοι

Ζητάμε το αυτονόητο!!!

Είμαστε Έλληνες πολίτες από την Δράμα, την Καβάλα την Ξάνθη κτλ…

Είναι χρονοβόρο, κοστοβόρο και επικίνδυνο για εμάς και τις οικογένειές μας να περάσουμε το βουνό Πίριν με το κακό οδικό δίκτυο, για να μπούμε στην πατρίδα μας από τον Προμαχώνα κάνοντας 150 έως 200 χιλιόμετρα παραπάνω.

Το καλοκαίρι ο χρόνος διέλευσης από τον Προμαχώνα (με ανενεργή την Εξοχή), λόγο φόρτου τουριστών και μέτρων COV19, θα περνά τις 3 ώρες…

Το τελωνείο Εξοχής είναι μόλις 17 χλμ. από εμάς!!!

Όλα τα παραπάνω μας απαγορεύουν την ομαλή δραστηριότητα (επαγγελματική και προσωπική) με την πατρίδα μας. Απομακρύνουν εμάς και τα παιδιά μας από την Ελλάδα μας. Μετά την απαγόρευση διέλευσης πολιτών από το τελωνείο Εξοχής (21.07.2020). Αδυνατούμε να εκπληρώσουμε φυσιολογικά τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες με μεγάλο αντίκτυπο στα εισοδήματά μας και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας.

Υπάρχουν 40 πολιτικά αεροδρόμια στην Ελλάδα και όλα θα έχουν την δυνατότητα να δεχθούν τουρίστες με τα πρωτόκολλα για τον COVID-19.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει αδυναμία επάνδρωσης υγειονομικού προσωπικού στα 4 σημεία διέλευσης Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Βάλαμε πλάτη και κάναμε υπομονή όταν σφράγισε το τελωνείο Εξοχής πριν ένα χρόνο με κόστος στις επαγγελματικές και προσωπικές μας δραστηριότητες. Περιμένουμε δικαίωση.

Σας παρακαλούμε να κατανοήσετε και να σεβαστείτε το αίτημά μας.

Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε.

Περιμένουμε την απάντησή σας.

  1. Ο τουρίστας έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές από επιλογή για διασκέδαση.

Εμείς ερχόμαστε στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε που αλλού να πάμε… Οι ζωές και οι δουλειές μας είναι άρρηκτα δεμένες με την Πατρίδα!!!

PSS. Σας ζητούμε να δεχθείτε μία επιτροπή, από Έλληνες πολίτες, κάτοικους του Άνω Νευροκοπίου (Gotse Delchev).