«Κατάργηση του Μειωμένου εισιτηρίου των Πολυτέκνων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με θέμα «Κατάργηση του Μειωμένου εισιτηρίου των Πολυτέκνων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ», απέστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Δράμας «Ο Άγιος Στυλιανός».

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο και στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, έχει ως εξής:

Εντιμότατε κ Υπουργέ

  1. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 3920/2011, που αναφέρεται στην εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών, επέλεξε να πλήξει τους πολύτεκνους (γονείς και παιδιά), με την κατάργηση της εκπτώσεως 50% στα εισιτήρια των δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, με το νέο τρένο «ασημένιο βέλος!!!».
  2. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Δράμας έχει εγγεγραμμένα μέλη δύο χιλιάδες τριακόσιες (2.300) πολύτεκνες οικογένειες που απαριθμούν συνολικά δέκα τρείς χιλιάδες οκτακόσια (13.800) άνθρωποι. Όπως γνωρίζετε ο Νομός Δράμας εδώ και είκοσι πλέον χρόνια συνεχώς φθίνει σε υποδομές και κυρίως στις συγκοινωνίες με την κατάργηση της Σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολης και την απομόνωσή της από την Εγνατία οδό. Οι πολύτεκνες οικογένειες βιώνουν πρώτοι την ανεργία, την ακριβείας και την αύξηση των τιμών σε κάθε αγαθό ή υπηρεσία του Κράτους.
  3. Επισημαίνεται επί του προκειμένου ότι, τα νομοθετήματα με τα οποία ανατίθεται σε ιδιωτικό Φορέα η διαχείριση κρατικών παροχών προς το κοινωνικό σύνολο, όπως είναι και οι συγκοινωνίες, επιβάλλεται να διασαφηνίζεται ότι ο εκάστοτε ιδιωτικός Φορέας που ασκεί κρατικό έργο, οφείλει να τηρεί τις διατάξεις του Συντάγματος και ειδικότερα την παρ. 2 του άρθρου 21 αυτού, που ορίζει ρητά πως οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.
  4. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των πολύτεκνων οικογενειών του Νομού Δράμας, σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε αναβρασμό για την αδικία αυτή και καθημερινά διαμαρτύρονται έντονα οι πολύτεκνες οικογένειες.
  5. Απαιτούμε και δεν επαιτούμε Κύριε Υπουργέ, την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος των πολυτέκνων, να διατηρηθεί το, επί 8 δεκαετίες περίπου, υφιστάμενο καθεστώς της έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των πολυτέκνων (γονέων και παιδιών) και στα δρομολόγια Αθήνα– Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, με το νέο τρένο «ασημένιο βέλος!!!» και να μην καταργηθεί ένα ακόμη από τα ελάχιστα εναπομείναντα δημογραφικά κίνητρα!
  6. Τέλος σας επισημαίνουμε ότι πολλές αποφάσεις της Κυβέρνηση σας έχουν αντιπολυτεκνικό χαρακτήρα και αυτό δημιουργεί δυσαρέσκεια στην Πολυτεκνική Κοινότητα και είναι προφανές ότι θα το εισπράξετε στις επερχόμενες εκλογές όποτε και εάν γίνουν. Καλούμε και προτρέπουμε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες να προβούν άμεσα σε αποστολή επιστολής προς το Υπουργείο Μεταφορών με βάση την ανωτέρω πληροφόρηση.

 

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Σμολοκτός

Ο Γενικός Γραμματέας.

Στάικος Αντώνιος