ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2019 η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την ανάγκη παρέμβασής του για την επανεξέταση των προθεσμιών προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών στον Ν. 4423/2016, με παράλληλη τροποποίηση του Π.Δ.126/1986.

Η αναφορά της κ. Κεφαλίδου, με τίτλο «Επιστολές Διαμαρτυρίας του Σωματείου Υλοτόμων Δράμας», έχει ως εξής

Σας καταθέτω δυο Επιστολές Διαμαρτυρίας του Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας, οι οποίες αφορούν στο πρόσφατο Σχέδιο Νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο σας. Με τις επιστολές τους ζητούν την άμεση παρέμβασή σας για την επανεξέταση των προθεσμιών προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών στον Ν. 4423/2016, με παράλληλη τροποποίηση του Π.Δ.126/1986. Επίσης, καταθέτουν την αναλυτική πρότασή τους για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Όπως τονίζουν το νομικό πλαίσιο που είναι σήμερα σε ισχύ επιβάλλει στους Δασικούς Συνεταιρισμούς την έναρξη των εργασιών τους στην καλύτερη περίπτωση στα τέλη Μαΐου, αντί του Φεβρουαρίου. Αυτή η καθυστέρηση ουσιαστικά τους οδηγεί σε απώλεια των τριών βασικών μηνών εργασίας τους (Φεβρουάριος, Μάρτιος & Απρίλιος), κατά τους οποίους διενεργείται το μεγαλύτερο ποσοστό της υλοτομίας καυσόξυλων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη καυσόξυλων από την αγορά, τη μη κάλυψη των ατομικών αναγκών των δικαιούχων και την αύξηση των εισαγωγών ξυλείας από άλλες χώρες. Επακόλουθο αυτών είναι ο περιορισμός της εργασίας των υλοτόμων, με την εγχώρια παραγωγή να μένει αδιάθετη και η περαιτέρω απώλεια σημαντικού ποσοστού του ήδη περιορισμένου εισοδήματός των υλοτόμων της περιοχής μας.

Σας καταθέτω τις σχετικές Επιστολές Διαμαρτυρίας του Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.