Ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» υλοποιεί επιστημονική ημερίδα για την παρουσίαση των τελικών ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου με τίτλο:
«Πιλοτική εφαρμογή μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος με την παραγωγή καινοτόμου γαλακτοκομικού προϊόντος αξιοποιώντας ταυτόχρονα απόβλητα γαλακτοβιομηχανίας και βιομηχανίας οίνου» την Παρασκευή 23/06/2023 στις 18.00, στη Δράμα, σε Συνεδριακή Αίθουσα του Ξενοδοχείου HYDRAMA.
Η ημερίδα υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ/ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Στήριξης της Ο.Τ.Δ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΡΑΜΑΣ – ΑΝΕΔ Α.Ε ΟΤΑ, για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα του CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, Δράση 19.2.7, Υποδράση 19.2.7.4.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα τελικά αποτελέσματα του ερευνητικού έργου από τους επιστήμονες που συνέβαλαν στην έρευνα, θα γίνει γευσιγνωσία για το ρόφημα γιαούρτης με την προσθήκη τυρογάλακτος και γιγαρτέλαιου που παρασκευάστηκε και θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσω της κυκλικής οικονομίας.
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Μελενεκλής Βασίλης δήλωσε: «Αισίως φτάσαμε στο τέλος του ερευνητικού προγράμματος που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και το οποίο χρηματοδοτείται από το LEADER της Αναπτυξιακής Δράμας. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν προοπτικές ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα η στρατηγική του Συνεταιρισμού να συνεργάζεται με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, αποδεικνύεται απολύτως επιτυχημένη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Έργου κ. Ψωμά, Ερευνητή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την επιστημονική καθοδήγηση, τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Χατζόπουλο και τον ερευνητή κ. Βανίδη Χαρίλαο για την τεχνική βοήθεια που μας πρόσφεραν αλλά και το επιστημονικό και εργατικό δυναμικό του Συνεταιρισμού μας που εργάστηκε προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο…».