Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Λ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ «ΕΡΓΑΣΙΑ… ΣΥΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

 

  • «Η Ονειρούπολη άξια είναι εκεί που βρίσκεται, στην πρώτη θέση. Eίναι το μεγαλύτερο και καλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδος»
  • «Ο στόχος και ο σκοπός ενός νέου Προέδρου ή ενός νέου υπευθύνου της Ονειρούπολης είναι να κάνει κάτι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά»

 

Η Ονειρούπολη, το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει καταστήσει τη Δράμα πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατά την χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο, κλείνει τις πύλες της το προσεχές Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020. Από την 1η Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησε η φετινή διοργάνωση, ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης μετατράπηκαν σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια και μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς.

Γιορτινή, μαγική, λαμπερή, φωτεινή, παραμυθένια η μοναδική Ονειρούπολη, το πρώτο και μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ελλάδα, κατακλύστηκε όλη την περίοδο λειτουργίας της με εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών, οι οποίοι έζησαν τη μαγεία των Χριστουγέννων και το αυθεντικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και διασκέδασαν με πλήθος δωρεάν δράσεων και εκδηλώσεων.

Με κεντρικό σύνθημα «Η αγάπη όλα τα κινεί», η φετινή ανανεωμένη Ονειρούπολη εμπλουτισμένη με δεκάδες νέες δράσεις ήταν για ακόμη μια χρονιά η πρωταγωνίστρια των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα.

«Μια Ονειρούπολη διαφορετική από όλες τις άλλες χρονιές»

Στην εφημερίδα «Εργασία… συν» μίλησε για τη φετινή Ονειρούπολη ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο οποίος αρχικά ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, εκφράζοντας την ευχή «αυτή η χρονιά να είναι εξαιρετικά δόκιμη και προσοδοφόρα για τον τόπο μας, για την πόλη μας».

Για την 16η Ονειρούπολη και πρώτη στην οποία ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγής της, ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε: «Φέτος προσπαθήσαμε μέσα σε πολύ λίγες ημέρες -γιατί αυτός ο χρόνος τον οποίο είχαμε στη διάθεσή μας- να κάνουμε μια Ονειρούπολη διαφορετική από όλες τις άλλες χρονιές. Άλλωστε, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και ο σκοπός ενός νέου Προέδρου ή ενός νέου υπευθύνου της Ονειρούπολης, να κάνει κάτι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά. Φέτος, λοιπόν, κάναμε μια πολύ μεγάλη προβολή και προώθηση της Ονειρούπολης πανελλαδικά, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τετραπλασιάσαμε τις δωρεάν δράσεις μας, κάναμε συνεργασίες που ίσως να μην περίμενε κανείς, όπως π.χ. αυτή με το Τουριστικό ΚΤΕΛ που είχε άριστα αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε να μπούμε και σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ονειρούπολης και το πετύχαμε. Φυσικά, μέσα από αυτή την Ονειρούπολη, που είναι πρώτη για εμάς, διδαχτήκαμε και πολλά. Μέσα από την εμπειρία μας, είδαμε τα λάθη μας, είδαμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε του χρόνου και είδαμε ότι η Ονειρούπολη άξια είναι εκεί που βρίσκεται, στην πρώτη θέση. Είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδος.

 

«Ο δικός μας στόχος ήταν οι 800.000 επισκέπτες και φέτος τους έχουμε ξεπεράσει»

Ειδικότερα για την επισκεψιμότητα της φετινής διοργάνωσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ επεσήμανε: «Σε ορισμένες δράσεις, ενώ κάθε χρόνο εκτυπώναμε έναν αριθμό χαρτιού, όπου αυτά διατίθονταν στους επισκέπτες, για παράδειγμα η Μαγική Διαδρομή έχει εξαντληθεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και επανεκτυπώθηκε. Στο Ταχυδρομείο χρειάστηκε να πάμε 3 φορές τις εκτυπώσεις σε σχέση με άλλες χρονιές. Σύντομα θα βγάλουμε και τις απαντήσεις από τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης. Από αυτά, μπορεί κανείς να συμπεράνει εύκολα το τι ακριβώς συνέβη φέτος. Η επισκεψιμότητα πέρασε κάθε προσδοκία. Ο δικός μας στόχος ήταν οι 800.000 επισκέπτες και φέτος τους έχουμε ξεπεράσει».

 

«Η Ονειρούπολη πάντοτε οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσωπο»

Τέλος, ο κ. Καλλινικίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό κομμάτι της Ονειρούπολης, αναφέροντας τα εξής: «Στα κοινωνικά έχουμε μια τακτική, να κάνουμε πράγματα που φαίνονται και τα λέμε και πράγματα που δεν φαίνονται και δεν τα λέμε. Σίγουρα το γεγονός ότι παρέχουμε τόσες δωρεάν δράσεις ανήκει στο κοινωνικό πρόσωπο της Ονειρούπολης. Ακόμη και το τρενάκι είναι δωρεάν και τα δρομολόγια τα οποία έγιναν με το Τουριστικό ΚΤΕΛ επίσης ήταν δωρεάν. Αυτά συμβάλλουν στο κοινωνικό πρόσωπο της Ονειρούπολης. Επίσης σταθήκαμε σε πολλά παιδιά φέτος. Για παράδειγμα, φιλοξενήσαμε τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου, από την Πωγωνιανή και από τον Βόλο. Και τα φιλοξενήσαμε με πάρα πολύ μεγάλη αγάπη. Φιλοξενήσαμε τα παιδιά από τον Φάρο του Κόσμου. Φιλοξενήσαμε παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία και από το ΚΔΑΠμεΑ. Όχι μόνο από τη Δράμα, αλλά και από άλλες περιοχές. Αθόρυβα και αποτελεσματικά. Γιατί η Ονειρούπολη, εάν δεν δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, τότε ο τίτλος της “η αγάπη όλα τα κινεί” δεν θα είχε καμία αξία. Επειδή, λοιπόν Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη και αγάπη είναι Χριστούγεννα, η Ονειρούπολη πάντοτε οφείλει να έχει το κοινωνικό πρόσωπο το οποίο πραγματικά έχει. Τέλος, αξίζει να προσθέσουμε ότι η φιλανθρωπική εκδήλωση της φετινής διοργάνωσης αφιερώθηκε στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, όπου, με την ευλογία του ικανότατου Μητροπολίτη μας κ. Παύλου, διεξήχθη μια όμορφη συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό, τον οποίο θερμότατα ευχαριστούμε, γιατί εντελώς δωρεάν ήρθαν και έπαιξαν σε μια βραδιά, η οποία πραγματικά είχε πολύ παλμό. Ήταν ακούραστος ο Μανώλης Κονταρός και δεν κατέβαινε από την εξέδρα. Την αγάπη τους οι επισκέπτες της Ονειρούπολης την έδειξαν κι αυτό σε λίγες ημέρες, ό,τι προσφέρθηκε για το συσσίτιο, θα προσφερθεί στην Ιερά Μητρόπολη, ως ένδειξη του κοινωνικού προσώπου της Ονειρούπολης».