Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου 2022, ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου για να ενημερώσει πως κινήθηκε νομικά εναντίον του ακτιβιστή κ. Ηλία Γκιώνη, ο οποίος, μέσω του λογαριασμού του στο instagram, τον εμπλέκει σε φερόμενο κύκλωμα το οποίο εκμεταλλεύεται γυναίκες.

Ο κ. Παπαθεοδώρου εξιστόρησε αναλυτικά πως ενεπλάκη από τον κ. Γκιώνη στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για σειρά ψεμάτων και συκοφαντιών. Όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, πρόκειται για λάσπη και ψέματα, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν πρόκειται νε επιτρέψει στον οποιονδήποτε να αμφισβητήσει τις αρχές και τις αξίες τις οποίες υπηρετεί εδώ και χρόνια.

Αναλυτικά ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο της Δράμας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για ορισμένα πράγματα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και τα οποία αγγίζουν το όνομά μου, με έναν τρόπο που ποτέ δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 του μηνός, έλαβα στο κινητό μου, ως μήνυμα, μια ιστορία στο instagram, την οποία ανέβασε ο κ. Ηλίας Γκιώνης, ένας άνθρωπος που μέχρι και την Τετάρτη αγνοούσα πλήρως την ύπαρξή του. Κατά δήλωσή του ακτιβιστής. Ο άνθρωπος αυτός ανέφερε στην ιστορία του αυτή ότι έχει πληροφορίες ότι στη Δράμα υπάρχει κάποιο κύκλωμα διακίνησης γυναικών, μαστροπείας και το οποίο διοργανώνει πάρτι με τη συμμετοχή όλης της αστυνομίας.

Ανάρτηση του Η. Γκιώνη στο instagram, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου (έχουν σβηστεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων πρόσωπα και ιδιότητες, πλην όσων “φωτογραφίζουν” τον κ. Παπαθεοδώρου)

Μέσα στους ανθρώπους τους οποίους φέρονταν να είναι εμπλεκόμενοι γινόταν και η περιγραφή ενός δικηγόρου της Δράμας, όπου μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, σε χρόνο ντετέ, από στόμα σε στόμα, η ιστορία αυτή διαδόθηκε κι έτσι έφτασα μέσα σε δύο περίπου ημέρες να ακούσω σχεδόν τα πάντα για το τι μπορεί να έχω κάνει, από το ότι συμμετείχα στο βιασμό της 24χρονης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέχρι το ότι είμαι επικεφαλής κυκλώματος, διεθνούς μάλιστα, μαστροπείας γυναικών.

Έκρινα, με δεδομένο ότι το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, να κάνω μια δημόσια δήλωση, το βράδυ της Πέμπτης 20 του μηνός και στην οποία είπα ότι δεν μπορώ να ελέγξω το τι μπορεί να διαδίδει κάποιος, τι μπορεί να ακούει αμάσητο όταν του το σερβίρουν χωρίς να έχει την κριτική σκέψη και ικανότητα να το αξιολογήσει και διεμήνυσα προς κάθε κατεύθυνση πως θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψω την τιμή και την υπόληψή μου και το όνομά μου, σε περίπτωση που διαπιστώσω ότι κάποιος προσπαθεί επί σκοπώ να με πλήξει είτε κοινωνικά, είτε επαγγελματικά, είτε πολιτικά.

Ανάρτηση του Η. Γκιώνη στο instagram τα ξημερώματα της Κυριακής 23/1

Μετά την ανάρτησή μου αυτή και συγκεκριμένα τα ξημερώματα σήμερα προς Κυριακής, είδα το πρωί ότι ο συγκεκριμένος κύριος από το προφίλ στο instagram έκανε διαδοχικές ιστορίες, διαδοχικές αναρτήσεις, στις οποίες μάλιστα αυτή τη φορά με κατονόμαζε, είχε τη φωτογραφία μου, είχε φωτογραφία από τα social media και ουσιαστικά μου έλεγε ότι υπάρχουν θύματα, τα οποία μιλούν και προφανώς εννοούσε ότι μιλούν για μένα, ότι οι καταγγελίες είναι ανώνυμες, γιατί οι αστυνομικοί δήθεν φίλοι μου βαράνε καλάμια στο έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε, και συμμετέχουν και οι ίδιοι. Σύντομα είπε ότι θα ουρλιάξει η πόλη για να δούμε αν θα λέω τα ίδια και μετά, μόλις με καλέσουν ή με ψάξουν, προφανώς οι αρχές. Και ταυτόχρονα έχει 3-4 διαδοχικές αναρτήσεις, στις οποίες ουσιαστικά επαναλαμβάνει επώνυμα αυτή τη φορά, τις υποτιθέμενες καταγγελίες του για συμμετοχή μου σε κύκλωμα μαστροπείας ή σε κύκλωμα το οποίο εκμεταλλεύεται γυναίκες επ’ αμοιβή και τις οποίες καλεί σε πάρτι με την ανοχή και τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, κινήθηκα ταχύτατα. Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα της Δράμας, όπου υπέβαλα εναντίον του κ. Γκιώνη μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, ενώ έχω ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες, ώστε να καταθέσω αύριο κιόλας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δια της οποίας θα του απαγορευθεί να αναφερθεί ξανά στο όνομά μου, ενώ επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε αξίωσή μου στα αστικά δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση, λόγω της προσβολής της προσωπικότητάς μου.

Όλη αυτή η ιστορία βεβαίως δεν προκαλείται και δεν σας έχω καλέσει εδώ, εξαιτίας της πολιτικής μου ιδιότητας. Η πολιτική ιδιότητα είναι κάτι το οποίο πιθανότατα άλλοι εκμεταλλεύονται, όχι σίγουρα εγώ, γιατί έχω την πάγια πεποίθηση ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μία θέση, ενώ αύριο μπορεί όχι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και πέρα από την πολιτική, είμαι πατέρας ενός μικρού παιδιού, το οποίο ευτυχώς είναι σε μικρή ηλικία και δεν μπορεί να ακούσει το τι ενδεχομένως διαδίδεται. Είμαι δικηγόρος στη Δράμα από το 2008, χωρίς να έχω δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν να στηλιτεύσει είτε το όνομά μου είτε τη διαδρομή μου την επαγγελματική και την προσωπική. Είμαι ένας άνθρωπος που ζω εδώ μόνιμα, δραστηριοποιούμαι και έχω εδώ τους φίλους και τις παρέες μου. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται να θέσω υπό αμφισβήτηση ή να επιτρέψω σε οποιονδήποτε να θέσει υπό αμφισβήτηση τις αρχές και τις αξίες τις οποίες υπηρετώ εδώ και τόσα χρόνια, που όλοι πλέον ξέρουν ποιος είναι ο Χρήστος Παπαθεοδώρου.

Θεωρώ ότι έπρεπε να κινηθώ ταχύτατα και για να προστατέψω την τιμή και την υπόληψή μου και για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, αλλά και για να μιλήσω δημόσια και για ένα φαινόμενο το οποίο νομίζω ότι πλέον λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είναι το φαινόμενο που επιτρέπει, μέσω της δύναμης που έχουν τα social media, στον κάθε ένα, ο οποίος χωρίς στοιχεία και εντελώς άκριτα μπορεί να εκμεταλλεύεται ανώνυμα εισερχόμενα μηνύματα, ανώνυμα ποστ, τα οποία πιθανόν του έρχονται, και έχοντας χρηστεί αυτόκλητος σωτήρας ή υπερασπιστής άλλου είδους ανθρωπινών δικαιωμάτων, να συκοφαντεί με λάσπη, με ψέματα και με όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους οποίους αναφέρθηκε οποιοδήποτε πρόσωπο, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει προηγούμενος και το μπακ απ αυτού του προσώπου και τη διαδρομή του και την ιστορία του.

Η κοινωνία της Δράμας, φαντάζομαι, όπως κι εγώ, ότι θα είναι μαγκωμένη εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, γιατί, όπως σας είπα, δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρεθώ σε θέση να κληθώ να αποδείξω το αυτονόητο, ούτε για τη διαδρομή μου ούτε για την πορεία μου ούτε φυσικά για το ποιος είμαι. Εννοείται ότι στην παρούσα φάση κινήθηκα έτσι ως όφειλα για να εμποδίσω τον κάθε κ. Γκιώνη και τον κάθε έναν από όλους αυτούς να πει ο,τιδήποτε το οποίο είναι προφανώς ψευδές και εύχομαι η Ελληνική Αστυνομία να κινηθεί ταχύτατα, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή τη σειρά ψεμάτων και σε αυτή τη σειρά συκοφαντιών.

Θέλω να πω ότι βεβαίως ότι είναι σημαντικό να ζητήσω από την ίδια την τοπική κοινωνία να μην δώσει βάση σε τέτοιου είδους φήμες, οι οποίες απέχουν χιλιόμετρα από οποιαδήποτε πραγματικότητα. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και να περιοριστεί ό,τι ψέμα μπορεί να κυκλοφορεί, όχι για μένα, αλλά για τον οποιονδήποτε εξαιτίας του trend της εποχής που λέγεται ανθρωποφαγία. Και δυστυχώς αυτή την ανθρωποφαγία την ζούμε καθημερινά.

Έχω ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα. Θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για να υπερασπιστώ όσα έχτισα εδώ και χρόνια με κόπο και με αίμα. Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά δεν τα λέω ούτε γιατί είμαι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ούτε γιατί εκτίθεμαι στην κοινή γνώμη μέσω των τοποθετήσεων και του δημόσιου βίου μου. Πρωτίστως και πέρα από αυτά, είμαι ένας πατέρας, είμαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας, είμαι ένας δικηγόρος και δεν επιτρέπω σε κανέναν ό,τι κι αν είναι, όποιος κι αν είναι, χωρίς στοιχεία να κατηγορεί και να λοιδορεί προσωπικότητες και οικογένειες».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε: «Όπως δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν θα κρυφτώ και τώρα και θα σας ενημερώνω διαρκώς για όλες τις εξελίξεις που έχει αυτή η υπόθεση. Μια υπόθεση την οποία σκοπεύω να την πάω μέχρι τέλους, όχι μόνο απέναντι στον κ. Γκιώνη, αλλά απέναντι σε κάθε έναν ο οποίος θα τολμήσει να σπιλώσει το όνομά μου, χωρίς να υπάρχει κάποια βάση για αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το από πού πιστεύει πως έχει ξεκινήσει η εμπλοκή του, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Δεν μπορώ να ξέρω από πού μπορεί να έχει ξεκινήσει όλο αυτό, διότι τα ποστ, οι καταγγελίες, όλα αυτά, είναι παντελώς ανώνυμα και πίσω από κάθε ένα προφίλ μπορεί να κρύβεται ο οποιοσδήποτε. Για να ανακαλύψεις ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα προφίλ, ακόμα κι όταν το προφίλ φαίνεται, πολλώ δε μάλλον όταν δεν φαίνεται, πρέπει να προβείς σε άλλου είδους διαδικασίες. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Δεν μπορώ να ξέρω. Δεν θα κατονομάσω φυσικά κανέναν, αλλά να είστε βέβαιοι ότι uα το ψάξω όσο μπορώ».

Σχετικά με το ποια πιστεύει πως είναι τα κίνητρα του κ. Γκιώνη και αν έχει προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί του, ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω ούτε τον ενδεχόμενο δόλο με τη σκοπιμότητα που τον συνοδεύει, αλλά εκτιμώ ότι είναι μια παράσυρση όλου αυτού του φαινομένου της εποχής, που διαρκώς καταγγέλλονται παράνομες πράξεις χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Επικοινωνία μαζί του δεν επεδίωξα και δεν θα επιδιώξω κιόλας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω να μοιραστώ τίποτα με κάποιον ο οποίος άκριτα ανεβάζει και δημοσιοποιεί ο,τιδήποτε, αναφέροντας πρόσωπα, ονόματα και ιδιότητες».

Για το αν γνώριζε τον κ. Γκιώνη, ο κ. Παπαθεοδώρου επεσήμανε: «Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω βρεθεί ποτέ μαζί του στον ίδιο χώρο. Αγνοούσα και την ύπαρξή του μέχρι την Τετάρτη, οπότε και ενημερώθηκα για την πρώτη ιστορία και τότε είδα μέσα από την έρευνα ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός. δεν έχω απολύτως τίποτε που να με συνδέει μαζί του».

Σχετικά με το αν υπάρχει εμπλοκή αστυνομικών σε κάποιου είδους κύκλωμα, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα απασχολήσει την Αστυνομική Διεύθυνση της Δράμας, διότι φαίνεται ότι εμπλέκει όλη την Αστυνομική Διεύθυνση της Δράμας. Βεβαίως, τα ίδια τα λόγια του και οι αναρτήσεις του δεν βγάζουν κανένα λογικό συμπέρασμα, φαίνεται αυτό. Αλλά, σε κάθε περίπτωση και η ίδια η Αστυνομική Διεύθυνση φαντάζομαι ότι θα κινηθεί καταλλήλως, έτσι ώστε να υπερασπιστεί και την τιμή του σώματος της Αστυνομίας. Άλλωστε, μια Διεύθυνση ειδικότερα εδώ στη Δράμα, η οποία ποτέ δεν έχει δώσει δικαιώματα. Βεβαίως, αντιλαμβάνεστε τον παραλογισμό του να λέμε ότι διοργανώνονται πάρτι στα οποία συμμετέχει όλη η Αστυνομία. Από μόνο του αυτό καταντά αστείο».

Τέλος, για το αν ενημερώθηκε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αστυνομικό Τμήμα Δράμας για την υποβολή μήνυσης, αν υπάρχουν οποιεσδήποτε σχετικές καταγγελίες για τη Δράμα, ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε: «Απολύτως τίποτα δεν υπάρχει, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω εκ μέρους της Αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι το ρώτησα. Δεν υπάρχει κάτι. Ούτε έρευνα σε εξέλιξη, ούτε καταγγελίες, ούτε στοιχεία για ο,τιδήποτε τέτοιο, αλλά ακόμη κι αν υπήρχε κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν θα είχα καμία συμμετοχή ή εμπλοκή εγώ με όλο αυτό.

Νομίζω ότι όλοι ξέρετε και ποιος είμαι και πώς πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιάστηκα, αλλά θέλω από καρδιάς να πω ότι κάτι τέτοιο ξέρετε δεν μπορείς να το παλέψεις. Είναι κάτι το οποίο σε υπερβαίνει, γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να βρεθεί ο οποιοδήποτε και να πει για σένα το ο,τιδήποτε. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έλεγχο, χωρίς ο,τιδήποτε. Επομένως από μόνη της αυτή η εξέλιξη είναι κάτι το οποίο με ξεπερνά σε μέγεθος και πρέπει να βρω το σθένος –και θα το βρω- για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση και να βγω ακόμη πιο δυνατός. Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να με πλήξει αυτή η ιστορία όσον αφορά στην προσωπικότητά μου σε βαθμό σαν αυτό που ενδεχομένως κάποιοι να επιδιώκουν, γιατί η κοινωνία της Δράμας με γνωρίζει και δεν με γνώρισε χθες, με γνωρίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».